Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 30 Septembrie 2019
ALBA
Comentarii 0 Comentarii

        Inițial numit Turnul Croitorilor, monumentul din orașul Sebeș care reprezintă una dintre poveștile nemuritoare ale orașului, a fost redenumit Turnul Studentului și se regăsește în partea de sud-est a orașului. Face parte din Cetatea Sebeșului, fortificația care înconjura orașul medieval întemeiat în secolul al XII-lea de coloniștii sași, potrivit lataifas.ro.

 

        Din păcate, Sebeșul nu a fost ocolit de furia tătarilor, de altfel ca majoritatea orașelor ardelene, și a fost distrus în 1241, dar mai apoi a fost printre primele cetăți care au primit dreptul de a fi reconstruite. În anul 1387, orașul a obținut dreptul de a fi înconjurat cu ziduri de piatră de la regele Sigismund de Luxemburg.

        Turnul Studentului a fost ridicat în secolul al XVI-lea din piatră de râu legată cu mortar de var și inițial a avut doar două nivele, restul fiind adăugate ulterior. Legenda care a luat naștere în jurul acestei construcții dăinuișete până în prezent. Deși cetatea a fost întărită, a căzut pradă turcilor în 1438. 

        Pentru a scăpa cu viață în fața temutului sultan Murad al II-lea, cei care conduceau cetatea Sebeșului au decis să oferte fortificația de bunăvoie, dar acest lucru nu a fost pe placul tuturor locuitorilor. Un tânăr elev a fost unul dintre cei care s-au opus cu vehemență deciziei autorităților. Numit de toți „Studentul din Romos”, el i-a convins pe tori să se închidă în Turnul Croitorilor. Din nefericire, eroismul sebeșenilor și al studentului nu a impresionat armata otomană, iar turcii au pus foc de jur împrejurul turnului pentru ca cei din interior să moară axfisiați, ori să fie luați prizonieri și duși în robie. 

 

        Între prizonieri se afla și studentul care, potrivit poveștilor, ar fi ajuns în sclavie la Edirne. De atunci, Turnul Studentului din Sebeș dăinuiește ca un simbol al curajului. Despre studentul de 16 ani, cât avea când a fost capturat de turci, se spune că a reușit să scape din robie abia după 20 de ani. În urma experienței sale acesta a scris „Tratat despre datinile, moravurile, condițiile de viață și răutatea turcilor”, o autobiografie care s-a bucurat de un mare succes încă de la prima tipărire din anul 1475.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://viziteazaalbaiulia.ro/un-turn-de-legenda/://discover.turistintransilvania.com/ro/legenda-turnului-studentului-din-sebes-o-poveste-de-peste-500-de-ani-2947/://adevarul.ro/locale/alba-iulia/poveste-veche-600-ani-aparat-student-romos-cetatea-sebesului-furia-turcilor-1_57c0515b5ab6550cb81da65f/index.html


Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Într-un mic sat din Vrancea există un obiectiv istoric deosebit ce d...
 
Templul de la Șinca Veche se află în județul Brașov și este unul...
 
Abonamentele pentru Neversea 2020, ce va avea loc în perioada 2-5 iul...
 
Casa Memorială Veronica Micle a fost construită în anul 1834 de ni...
 
Povestea clădirii reconstruite de 3 ori în 200 de ani.
 
Concert extraordinar la Sala Radio: cântecele Mariei Tănase într-o ...
 
Festivalul Internațional de Film Ploiești va avea loc în perioada 8...
 
Chiar dacă s-a terminat Vacanța Mare, vremea este încă foarte frum...
 
 
 
 
ATRACTII TURISTICE
 
Cheile Oltețului de la Polovragi
GORJ
» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Unde se deschid anul acesta cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România

» 14 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Scara Rakoczi din Târgu Mureș - cea mai frumoasă din lume
MURES
» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
EVENIMENTE
 
Ce vor găsi pasionații de călătorii la Târgul de Turism al României
BUCURESTI - ILFOV
» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
De ce ar trebui să mergi la Sovata în sezonul rece?
MURES
» 11 Noiembrie 2019 | Comentarii 0