Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
MINISTRI
Adaugat: 29 Iunie 2013    Actualizat: 18 August 2013

PDL condamna declaratiile lui Fenechiu: USL vara nu doarme, ci minte, fura si instiga

 

         Declaratiile facute de liberalul Relu Fenechiu pentru Ziare.com nu au ramas fara ecou. Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a condamnat afirmatiile conform carora procurorii de la DNA si Parchetul General vor plati pentru ancheta referendumului, apreciind ca "USL vara nu doarme, ci minte, fura si instiga".
         "Ceea ce s-a intamplat astazi si ieri in spatiul public romanesc, in actiunea politica a Uniunii Social Liberale, ne determina sa facem o declaratie - apel catre cetatenii Romaniei si, in subsidiar, catre membrii USL.
         Vom incepe declaratia - apel cu ceea ce a inrosit stirile in Romania si in Europa ieri (joi - n.red.), acea declaratie fulminanta a domnului Relu Fenechiu: 'Fereasca Dumnezeu pe procurori cand vor veni 7,4 de romani pe ei' (declaratie pentru Ziare.com - n.red.)", a sustinut Cezar Preda, intr-o conferinta de presa.
         Conform democrat-liberalului, "USL vara nu doarme, ci minte, fura si instiga".
         "USL instiga populatia la linsaj aspra institutiilor independente, al caror rol este respectarea legii. USL incearca sa dezbine populatia si o imparte in functie de optiunile politice. USL incearca sa cultive in acest fel ura si intoleranta la nivelul populatiei Romaniei. Aceste fapte dovedesc o grava iresponsabilitate si sunt de o gravitate severa", a adaugat prim-vicepresedintele PDL.
         Cezar Preda a sustinut ca, dupa ce au incercat "sa asmuta" ilegal Guvernul si Parlamentul asupra Parchetului General, acum USL foloseste o cale alternativa - "face apel la violenta sociala pentru a acoperi fraudele electorale".
         "Este un atac fara precedent la adresa institutiilor independente ale statului, asupra justitiei si asupra institutiilor cu cea mai mare credibilitate internationala. Nu este zi in care statul de drept si democratia sa nu fie supuse unor atacuri incalificabile din partea USL.
         Democratia in Romania, condusa de Crin Antonescu si Victor Ponta, se afla in pericol. Acesti oameni si locotentii lor, oameni precum Relu Fenechiu, Dan Sova si altii sunt gata sa parjoleasca tot in urma lor daca prin vot democratic nu au reusit sa il demita pe presedintele ales al Romaniei. La referendum romanii nu au votat pentru anarhie, romanii au spus o parere cu privire la presedintele lor, dar romanii doresc un stat democratic cu reguli si legi unanim acceptate. Domnul Ponta si domnul Antonescu sunt de neoprit in cursa lor nebuneasca catre distrugerea statului si a institutiilor nesubordonate politic", a acuzat Cezar Preda.
         Acesta a precizat ca USL "incearca in paralel sa creeze o stare de panica si teroare in randul romanilor, inducandu-le acestora ideea ca vor fi cu totii anchetati de catre institutiile care verifica plangerile legate de frauda electorala".
         "Le transmitem tuturor romanilor, indiferent de optiunea lor politica, sa nu dea crez manipularilor si minciunilor menite sa induca teama si nesiguranta.
         Toti romanii care la 29 iulie au votat, pro sau contra, si-au exercitat un drept democratic. Nu s-a exercitat un drept democratic si a fost frauda in momentul in care un cetatean a votat de mai multe ori sau a fost instigat sa falsifice votul unuia care nu s-a prezentat. Aceasta ne-o dorim cu totii de 22 de ani, corectitudine", a completat democrat-liberalul.
         Cezar Preda a facut un apel adresat liderilor USL, dar si catre "miile de membri cu buna credinta ai acestor formatiuni sa ceara conducerilor centrale, presedintilor acestor formatiuni sa inceteze acest razboi absurd, din care nu exista decat un singur perdant: Romania si romanii".
         In finalul conferintei, Preda a mentionat ca partidul sau "se va bate pentru ca aceste institutii fundamentale ale statului democratic sa ramana in picioare".
         Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat joi ca procurorii de la DNA si Parchetul General, despre care spune ca ancheteaza oamenii simpli pentru votul la referendum, vor plati pentru faptele lor.
         "Ma ingrijoreaza faptul ca procuratura face abuzuri grosolane in ce-i priveste pe oamenii simpli si recurge la procedee in afara legii. Faptul ca s-ar verifica votul de la referendum nu m-ar deranja, dar modul in care o fac e un abuz in serviciu si procurorii, cu tot cu sefii lor, vor trebui sa raspunda. Garantat vor raspunde! La DNA si Parchet nu va ramane pe veci aceeasi conducere aservita lui Traian Basescu", a spus Fenechiu pentru Ziare.com.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0