Iată o rețetă delicioasă de supă cremă de ciuperci de post. Ciupercile sunt foarte sănătoase, pline de nutrienți și gustoase. Această rețetă de post se prepară rapid, din puține ingrediente, dar este foarte delicioasă.
Ai nevoie de (pentru patru porții):
- 500 grame ciuperci;
- 2 cartofi;
- 2 cepe;
- 100 ml ulei;
- 3 căței de usturoi pisați;
- 3 lingurițe de făină;
- 800 ml supă caldă de legume;
- sare, piper negru măcinat, pătrunjel.
Cum se prepară: Cartofii se curăță, se spală și se pun la fier tăiați în patru. Într-o oală se călește ceapa, iar după ce s-a înmuiat se adaugă ciupercile spălate și tocate după plac. Se sotează bine, cu sare și piper, amestecând din când în când, timp de 5 minute. Se pune făina, se omogenizează și apoi se toarnă supa de legume și se lasă la fiert 15 minute. Se adaugă cartofii fierți, usturoiul și se dă la blender, se asezonează și pe deasupra, în farfurie, se presară puțin pătrunjel verde.
Te-ar putea interesa: Idei de ținute elegante și confortabile pentru zilele călduroase de vară!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://sodelicious.ro/retete/supa-crema-de-cartofi-si-ciuperci/