Brânza mascarpone, originară din Italia, regiunea Lombardia, se produce prin încălzirea smântânii groase și adăugarea de acid citric în timp ce se amestecă. Această combinație activează bacteriile de acid lactic și se formează textura cremoasă pe care o știm. Mascarpone este o brânză ce se poate folosi și la alte preparate, pe lângă tiramisu și cannoli.
Conținutul brânzei mascarpone (per 100 de grame):
429 kCal;
7,14 gr proteine;
50 gr grăsimi;
0 gr carbohidrați;
36 mg sodiu;
35,7 gr acizi grași;
143 mg calciu:
143 mg colesterol
0 gr fibre.
Printre beneficiile acestei brânze se numără: prevenirea deficitului de vitamina A, antioxidantă, prevenirea deficitului de calciu, dezvoltă masa musculară și ajută la luarea în greutate, furnizează aminoacizi esențiali pentru sinteza proteinelor, se digeră ușor, nu conține gluten, îmbunătățește absorbția nutrienților, menține senzația de sațietate.
Mascarpone mai poate fi folosită și ca topping pentru wafe sau în sandviș cu unt de arahide. De asemenea, poate deveni un desert cu totul deosebit dacă o pui peste brioșe sau cinnamon rolls. În preparate sărate, mascarpone poate fi utilizat cu paste sau cartofi: în sosul de roșii se poate pune o lingură de mascarpone pentru un plus de savoare; peste cartofi copți sau la rețeta de cartofi franțuzești.
Te-ar putea interesa: 3 factori care te fac să arăți mai bătrână; ies din discuție ridurile!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.easycheesyvegetarian.com/tomato-mascarpone-pasta/