Nutriționiștii ne recomandă să mâncăm o mână de mure în fiecare zi sau măcar cât de des putem, deoarece în acest fel vor oferi organismului nostru o mulțime de vitamine și minerale, antioxidați, dar vor fi și un desert gustos și aromat. Cercetările au arătat că fructele de pădure vor îmbunătăți sănătatea cognitivă, vor preveni cancerul și vor contribui la scăderea tensiunii arteriale.
Aceste fructe de pădure au proprietăți deosebite din cauza culorii lor. Pe lângă antioxidanții pe care îi conțin, au și proprietăți antiinflamatorii și ajută organismul o dată cu înaintarea în vârstă. Mai mult, murele te ajută și dacă vrei să slăbești: 100 de grame au doar 35 de calorii și au avantajul că pot fi combinate cu alte fructe, cu miere, dar și brânzeturi, pește și carne slabă.
Beneficiile consumului zilnic de mure
Cresc aportul de fibre – o dietă săracă în fibre cauzează probleme digestive precum balonare, constipație și dureri de stomac. Fibrele te ajută să ții sub control colesterolul, nivelul de zahăr din sânge, dar și să menți sațietatea pentru mai mult timp.
Sursă ideală de vitamina K – vitamina K este foarte importantă în organism, ea ajută la coagularea sângelui, dar și la menținerea sănătății metabolismului osos. O singură cană de mure îți oferă 29 de micrograme de vitamina K, mai bine de o treime din necesarul zilnic.
Sursă de mangan – manganul este una dintre cele mai importante minerale pentru dezvoltarea oaselor, dar și pentru menținerea unui sistem imunitar eficient. Manganul are rolul de a metaboliza carbohidrații, aminoacizii și colesterolul. De asemenea, previne osteoporoza și are un rol cheie în formarea colagenului.
Te-ar putea interesa: Târg de Toamnă la Galați, între 29 septembrie și 1 octombrie!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://catine.ro/efectele-surprinzatoare-ale-consumului-de-mure-ce-recomanda-nutritionistii-82936.html