Mulți oameni cred că gălbenușul de ou conține colesterol și că nu este bun pentru sănătate. Este adevărat, conține, însă este diferență între acest tip de colesterol și cel din sânge, în plus, gălbenușul de ou este cea mai importantă parte a oului pentru organism.
Nutriționistul Mihaela Bilic a demontat mai multe mituri legate de anumite alimente. Iată câteva dintre ele:
Gălbenușul este rău. Fals! „Evitați să mâncați gălbenușul de ou, conține mult colesterol! Este adevărat, conține colesterol, însă colesterolul din mâncare este una și colesterolul din sânge e alta. Gălbenușul este cea mai hrănitoare parte din ou, o esență de nutrienți de înaltă calitate. Nu gălbenușul crește colesterolul, ci un ficat bolnav, sedentarismul, fumatul și alcoolul” a spus Bilic.
Portocala nu e campioană la Vitamina C! „Portocala are cel mai mare conținut de vitamina C! E drept, însă nu e campioană. Kiwi, papaya și căpșunile sunt mai bogate în vitamina C decât citricele. Iar dacă vreți un aport consistent de vitamina C atunci mâncați legume proaspete, ardei gras roșu, broccoli și pătrunjel, ele sunt pe primele locuri în top” mai spune nutriționistul.
Vitaminele și mineralele din legumele congelate nu sunt bune. Fals! „Frigul este cel mai sigur agent de conservare, păstrează intacte vitaminele și mineralele din alimente. În plus, congelarea se face pe loc, imediat după recoltare, ca să fie evitate pierderile de nutrienți prin depozitare și transport. Avem și avantajul că legumele congelate sunt deja spălate și curățate, gata de pus în cratiță” a explicat Mihaela Bilic.
Te-ar putea interesa: Greșeli banale care te costă frumusețea!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://gymbeam.ro/blog/top-17-mituri-despre-mancare-in-2017/