Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
APERITIV
Adaugat: 17 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

Empanada cu varză şi carne de porc

 

    Acest fel de patiserie este cel mai bun atunci când îl mănânci fierbinte, abia scos din cuptor, dar resturile pot fi puse la pachet pentru prânzul de a doua zi. Le poţi da o notă de bucătărie grecească folosind brânză feta.

Ingrediente

350g de făină obişnuită
1 ou
50g de unt
3 linguri ulei de floarea-soarelui
sucul de la 1 portocală
lapte pentru uns

Pentru umplutură
1 lingură ulei de măsline
1 şalotă tocată mărunt
150g de carne porc slabă, tocată
150g de varză creaţă, tocată mare
2 linguriţe de boia dulce
50g de stafide
50g seminţe de pin prăjite
2 linguri de miere lichidă
100g de brânză aromată, precum Gruyère, tocată cuburi

Mod de preparare

1. Pentru umplutură, se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare şi se prăjeşte şalota câteva minute, până începe să se înmoaie. Se adaugă carnea de porc şi se căleşte 3-4 minute, apoi se adaugă varza şi boiaua, se acoperă şi se fierb la foc mic 20 de minute, până când carnea de porc şi varza se înmoaie. Se amestecă stafidele, seminţele de pin şi mierea, se asezonează şi se lasă la răcit.

2. Între timp, se pun făina, oul, untul, uleiul de floarea-soarelui într-un blender. Se adaugă sucul şi se pasează toate ingredientele până se obţine un aluat fin şI moale. Se împachetează în folie de plastic şi se pune la rece.

3. Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se formează 12 bile din aluat, apoi se întinde fiecare pentru a obţine discuri de 12cm diametru. Se amestecă brânza în umplutura răcită, care apoi se distribuie între cele 12 discuri de aluat. Se îndoaie fiecare bucată de aluat pe jumătate pentru a cuprinde umplutura, apoi, cu vârfurile degetelor, se presează sau se învârt marginile pentru a le închide ermetic. Pot fi păstrate la rece maximum 12 ore.

4. Se transferă pe o tavă nonaderentă, se ung cu puţin lapte şi se ţin la cuptor 20-25 de minute până se rumenesc.

5. V.N. per porţie: 279 kilocalorii, 10g proteine, 15g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 29g carbohidraţi, 2g fibre, 6g zahăr, 0,26 sare

Sursa foto: goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună
Unele prietenii pot fi toxice, la fel ca și unele relații.
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului
O procedură specifică medicinei chinezești ce poate face minuni pen...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Macron: Să fim lucizi, Europa poate muri!

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0