Deși pare banal, mestecatul mâncării poate face diferența între un organism sănătos și unul cu probleme. Mestecarea presupune amestecarea alimentelor cu salivă pentru ca nutrienții să fie absorbiți mai bine. Se recomandă ca o mușcătură să fie mestecată de 32 de ori.
Beneficiile mestecatului încet
Ajută la evitarea creșterii în greutate - dacă mesteci mai mult mâncarea, va dura mai mult până o termini, timp în care creierul îți va spune că te-ai săturat, deci vei mânca mai puțin.
Accelerează metabolismul, previne supraalimentarea și accelerează circulația sângelui în stomac.
Mestecatul are legătură cu memoria și capacitatea cognitivă generală. Dacă mesteci încet și bine, îmbunătățești fluxul sanguin și oxigenarea creierului, iar acest lucru va duce la performanțe mentale mai bune.
Oamenii care mestecă încet și bine sunt mai atenți, au o vigilență sporită, rezolvă mai ușor problemele, asimilează informațiile mai bine, etc.
În schimb, dacă mesteci repede, poți avea probleme de digestie, organismul nu va descompune corect alimentele și te vei confrunta cu reflux de acid, crampe, balonare și multe altele.
Te-ar putea interesa: Ce poți curăța cu o băutură tip cola!
Vizitează pagina și vezi noutățile sau descarcă aplicația gratuit și te anunțăm noi dacă apare ceva!
Sursa foto: https://www.publika.md/studiu-ce-se-intampla-in-organismul-tau-daca-mananci-prea-repede_2992620.html