Sosul pesto este ideal pentru paste, salate, sandwich-uri, pizza și chiar fripturi, deoarece este foarte gustos și versatil. Este originar din Genova, Italia, și foarte popular încă din Roma Antică. Rețeta a evoluat în timp, iar acum sosul se găsește în fiecare supermarket, însă variantele făcute în casă sunt întotdeauna mai bune și mai sănătoase, nu doar în ceea ce privește sosurile, ci în general.
Iată de ce ai nevoie pentru a prepara cel mai bun sos pesto:
- 3 căni de frunze proaspete de busuioc;
- 4 căței de usturoi decojiți;
- 1/4 cană de Parmezan ras;
- 1 cană de ulei de măsline;
- sare și piper după gust.
Cum prepari sosul pesto acasă
Spală frunzele de busuioc și lasă-le să se scurgă de apă. Într-un blender pune toate ingredientele, în afară de ulei, sare și pier, și mixează. Între timp, adaugă uleiul treptat, iar la final sarea și piperul. Dacă îți plac experimentele, poți pune migdale în loc de nuci de pin sau ambele și mai poți să adaugi câteva frunze de mentă. Poți, de asemenea, să faci sos pesto roșu; trebuie să reduci cantitatea de busuioc și să pui roșii uscate.
Citește și: 6 vitamine bune pentru ten!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.blondelish.com/retete/reteta-sos-pesto-busuioc-video/?lang=ro