Checul este o prăjitură ce se prepară rapid, este foarte gustoasă și îndrăgită de toată familia deoarece poate fi consumată în diverse combinații. Această rețetă cu nucșoară, scorțișoară, anason și ghimbir are o savoare incredibilă și îți va activa toate simțurile.
Pe lângă savoarea pe care o dau aceste ingrediente, ele sunt bune și la indigestie, răceală, diaree, la îmbunătățirea circulației sângelui și la tensiunea mărită din timpul menstruației. Nucșoara are capacitatea de a reduce flatulența și de a crește pofta de mâncare.
Ai nevoie de: 250 grame făină; 100 ml lapte; 1 plic drojdie uscată; 200 grame zahăr; 50 grame cacao; 1 lingură miere; 3 ouă; 100 ml ulei; scorțișoară; 1/2 linguriță ghimbir măcinat; 1 vârf de cuțit de anason măcinat; un vârf de cuțit de nucșoară; unt pentru uns forma; rahat turcesc opțional.
Cum se prepară? Se amestecă două linguri de făină cu puțin lapte cald, iar drojdia se combină cu puțin zahăr apoi se încorporează în amestecul de făină și lapte. Se lasă la cald circa o jumătate de oră. După aceea se adaugă zahărul și făina rămase cât să iasă un aluat moale. Ouăle se bat împreună cu mierea, cacao, uleiul și mirodeniile și apoi se pune peste amestecul de făină. Se încorporează bine și se toarnă într-o compoziție spiralată unsă cu unt, după care se pune la copt pentru 30 de minute. După ce este gata se ornează după preferință cu scorțișoară sau zahăr pudră.
Te-ar putea interesa: Cum să ai o atitudine pozitivă în fiecare zi!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://jurnalul.ro/timp-liber/culinar/reteta-delicioasa-de-craciun-chec-cu-mere-si-scortisoara-glazurat-795561.html