Lămâia se poate folosi și la alte lucruri în bucătărie, pe lângă prepararea celei mai delicioase limonade sau a unui dressing acrișor pentru salată. Iată câteva întrebuințări ale acestei citrice de care probabil nu știai:
1. Previne lipirea orezului în timpul gătirii
Sucul de lămâie previne lipirea orezului în timpul gătirii, tot ce trebuie să faci este să pui câteva picături în apa în care îl fierbi.
2. Previne stricarea fructelor și legumelor
Sucul poate face minuni pentru avocado, mere, banane, cartofi cruzi și decojiți, țelină decojită, etc. Fiind acid, sucul de lămâie previne oxidarea, implicit deteriorarea.
3. Previne spargerea cojii oului în timpul fiertului
Dacă vrei să fierbi ouă tari perfect, atunci dă cu puțină zeamă de lămâie pe coajă; aceasta menține duritatea cojii și oul nu se va mai crăpa.
4. Frăgezește carnea
Din cauza acidității, sucul de lămâie descompune fibrele proteice din carne, astfel că aceasta va fi mai fragedă și va avea și un gust mai bun.
5. Curăță rugina de pe tacâmuri
Dacă nu vrei să folosești chimicale, amestecă sare cu suc de lămâie și lasă tacâmurile ruginite în acest amestec pentru câteva minute. După clătește și șterge până se usucă.
6. Albește rufele
De asemenea, dacă nu vrei să folosești înălbitorul chimic, apelează la sucul de lămâie. Spre exemplu, va scoate eficient petele galbene de pe rufele albe.
7. Umidifică aerul din încăpere
Pe timpul iernii, aerul din încăpere poate deveni uscat și poate apărea miros de mucegai. Fierbe câteva rondele de lămâie și alte ierburi aromatice după plac, apoi pune într-un recipient de sticlă și lasă în camera dorită.
Te-ar putea interesa: Șakșuka - un preparat ideal pentru micul dejun, prânz sau cină!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://dozadesanatate.ro/zeama-de-lamaie-6-beneficii-sanatate/