Lămâia se poate folosi È™i la alte lucruri în bucătărie, pe lângă prepararea celei mai delicioase limonade sau a unui dressing acriÈ™or pentru salată. Iată câteva întrebuințări ale acestei citrice de care probabil nu È™tiai:
1. Previne lipirea orezului în timpul gătirii
Sucul de lămâie previne lipirea orezului în timpul gătirii, tot ce trebuie să faci este să pui câteva picături în apa în care îl fierbi.
2. Previne stricarea fructelor și legumelor
Sucul poate face minuni pentru avocado, mere, banane, cartofi cruzi È™i decojiÈ›i, È›elină decojită, etc. Fiind acid, sucul de lămâie previne oxidarea, implicit deteriorarea.
3. Previne spargerea cojii oului în timpul fiertului
Dacă vrei să fierbi ouă tari perfect, atunci dă cu puÈ›ină zeamă de lămâie pe coajă; aceasta menÈ›ine duritatea cojii È™i oul nu se va mai crăpa.
4. Frăgezește carnea
Din cauza acidității, sucul de lămâie descompune fibrele proteice din carne, astfel că aceasta va fi mai fragedă È™i va avea È™i un gust mai bun.
5. Curăță rugina de pe tacâmuri
Dacă nu vrei să foloseÈ™ti chimicale, amestecă sare cu suc de lămâie È™i lasă tacâmurile ruginite în acest amestec pentru câteva minute. După clăteÈ™te È™i È™terge până se usucă.
6. Albește rufele
De asemenea, dacă nu vrei să foloseÈ™ti înălbitorul chimic, apelează la sucul de lămâie. Spre exemplu, va scoate eficient petele galbene de pe rufele albe.
7. Umidifică aerul din încăpere
Pe timpul iernii, aerul din încăpere poate deveni uscat È™i poate apărea miros de mucegai. Fierbe câteva rondele de lămâie È™i alte ierburi aromatice după plac, apoi pune într-un recipient de sticlă È™i lasă în camera dorită.
Te-ar putea interesa: ȘakÈ™uka - un preparat ideal pentru micul dejun, prânz sau cină!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://dozadesanatate.ro/zeama-de-lamaie-6-beneficii-sanatate/