Anemia cauzată de lipsa de fier este cea mai des întâlnită formă a acestei afecțiuni și mai este cunoscută și sub numele de anemie feriprivă. Dacă vrei să îți ajuți organismul și cu altceva în afară de pastilele recomandate de medic, iată cum o poți face:
Alimente care te ajută să tratezi anemia
Carnea roșie și carnea de pasăre - ar trebui consumate atât de persoanele cu anemie, cât și de cele care sunt supuse riscului de această boală. Cele mai sănătoase feluri sunt carnea de miel și de vânat.
Ficatul - reprezintă una dintre principalele surse de fier; se recomandă în anemie pentru că este bogat în fier, acid folic, vitaminele A, B și cupru.
Fructe de mare - aici intră scoicile, creveții, stridiile. Dar și peștele oferă o cantitate considerabilă de fier, în special sardinele, tonul, bibanul sau somonul.
Legume frunzoase - adică spanac, broccoli, conopidă, varză, toate acestea sunt pline de fier și vitamina C.
Nucile și semințele - oleaginoasele sunt, în general, surse excelente de fier. Fie că le mănânci ca atare sau le adaugi în salate, milkshake-uri sau iaurturi, îți vor aporta doza necesară de fier. Optează pentru fistic, caju, semințe de cânepă, de floarea soarelui sau muguri de pin.
Te-ar putea interesa: 5 motive pentru care să mănânci dovlecel crud!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.medlife.ro/articole-medicale/anemie-cauze-simptome-tratament