În Cazanele Mici ale Dunării, aproape de OrÈ™ova, se regăseÈ™te, într-un cadrul spectaculos, Mănăstirea Mraconia, supranumită È™i `mănăstirea de sub apă`. LăcaÈ™ul de cult se află chiar lângă statuia lui Decebal, cea mai mare sculptură realizată în piatră din Europa, informează pressalert.ro.
Mănăstirea este înconjurată de priveliÈ™ti care îÈ›i taie respiraÈ›ia; se află la 12 kilometri de OrÈ™ova, între satele Dubova È™i IeÈ™eniÈ›a. „Născută È™i ucisă de mai multe ori, mănăstirea se înfățiÈ™ează astăzi, de dincolo de moarte, ca o certitudine a credinÈ›ei, nădejde a Învierii È™i temeliei dragostei” scrie pe geamul de la intrarea în lăcaÈ™ul de cult.
Banul Severinului, Nicolae GârliÈ™teanu, a ctitorit în anul 1523 mănăstirea. ConstrucÈ›ia a avut foarte mult de suferit din cauza faptului că a fost aÈ™ezată în calea armatei otomane, ea fiind reconstruită de mai multe ori. În 1967, pe timpul regimului comunist, mănăstirea a fost demolată, dar după 1990 a fost pusă piatra de temelie a noii biserici care poate fi admirată în zilele noastre.
Din 2008, Mănăstirea Mraconia - ridicată într-un punct de observaÈ›ie È™i dirijare a vaselor la Cazane - este de maici È™i are formă de cruce. Se spune că rugăciunile care se fac aici poartă noroc credincioÈ™ilor tot anul din cauza „trifoiului cu patru foi” sub care se văd ruinele vechii biserici atunci când nivelul Dunării scade.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://editiadedimineata.ro/descopera-romania-manastirea-mraconia-si-apele-intunecate/://www.cazareorsova.ro/manastirea-mraconia/://www.branche.ro/manastirea_mraconia-a481://doxologia.ro/locuri-sfinte/manastirea-mraconia-de-la-cazanele-dunarii-locul-unde-dunarea-se-ingusteaza-intre