Icoane, cărți bisericești antice și alte obiecte religioase vechi de peste 300 de ani, extrem de valoroase, au fost expuse la Muzeul deschis în incinta Mănăstirii Coșula din Botoșani. Mai exact, Muzeul se află în casa egumenească și a fost înființat după reabilitarea mănăstirii.
Dintre cele mai importante exponate amintim o „Sfântă Evanghelie” apărută în 1731, prima ștampilă a Mănăstirii Coșula, veche de 200 de ani. Tot în muzeu se pot vedea și mai multe cărămizi ce datează de la sfârșitul anului 1700, care au fost puse la căpătâiul călugărilor înmormântați la Coșula. Aceste cărămizi au fost descoperite în urma unor săpături arheologice și pe ele sunt inscripționate numele călugărilor și anul decesului.
Muzeul mai cuprinde și primele clopote ale mănăstirii, tot cu o vechime de peste 300 de ani, dar și seturi de veșminte ale preoților vechi de peste 200 de ani. Mănăstirea de călugări Coșula se află la 20 de kilometri sud-est de Botoșani; a fost ridicată în 1535 de marele vistiernic Mateiaș Coșolvei, sfetnic al domnitorului Petru Rareș.
Citește și: Sfântul Andrei în Oltenia - Obiceiuri și superstiții!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: http://pelerinajeromania.ro/pelerinaje/pelerinaj-la-manastirea-cosula-din-botosani/