Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 18 Iulie 2013

Traian Dobrinescu s-a facut de ras

 

         Instanţa a dat dreptate procurorilor
         Cititorii noştri îşi mai aduc aminte de serialul nostru din lunile februarie- aprilie despre afacerile liberalului pugilist Traian Dobrinescu, consilier judeţean, director RAPPS Vâlcea. Noi am deschis un subiect preluat ulterior şi de alte publicaţii locale, regionale sau naţionale, un subiect sensibil al licitaţiilor pe milioane de euro câştigate suspect de anumite societăţi comerciale. Am scris despre prosperitatea în ascensiune a domnului director, despre casele şi afacerile sale, despre fondurile europene obţinute de el …. Am trimis documente şi articole la ministere, DNA, Guvern, parlamentari. Am cerut legalitate şi normalitate în organizarea licitaţiilor . Corespondenţa primită drept răspuns a certificat multe din bănuielile şi suspiciunile noastre. Ulterior domnul director, după ce ne-a înjurat şi ameninţat în particular, ne-a reclamat la Procuratură. Dorea condamnarea noastră penală, dorea un fel de spălare a imaginii sale. Ancheta Parchetului s-a terminat aşa cum trebuia să se termine. Cu un NUP pe dosarul subsemnatului. Ei bine „domnul“ Dobrinescu, în loc să accepte normalitatea şi să-şi schimbe comportamentul a mers până acolo încât a depus plângere împotriva soluţiei date de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea susţinând că soluţia dată de procuror este nelegală. A urmat un proces iar instanţa a dat dreptate procurorilor.
         Redactorii „ Ziarului de Vâlcea” sunt profesionişti
         Motivaţia este magistrală şi o facem publică pentru a învăţa ceva şi alţi „subiecţi” ai ziarului nostru care se grăbesc să depună plângeri imediat ce le dăm în vileag afacerile necurate: „Instanţa, analizând lucrările dosarului, reţine următoarele: Intimatul Guminski Traian, redactor şef al publicaţiei „Ziarul de Vâlcea" este autorul mai multor articole în care, pe baza unor investigaţii jurnalistice, a adus la cunoştinţa opiniei publice modul de desfăşurare a mai multor licitaţii în cadrul RAAPPS Olăneşti, şi anume că există suspiciuni cu privire la legalitatea licitaţiilor. În articolele publicate s-a făcut referire şi la modul de realizare a unui proiect SAP RD şi utilizarea fondurilor europene.
         Demersul jurnalistic a fost amplu fundamentat, astfel cum rezultă din actele existente la dosar, mai mult, „Ziarul de Vâlcea“ a sesizat autorităţile competente cu privire la subiectul articolelor publicate. Ceea ce s-a urmărit prin publicarea articolelor respective a fost în mod cert informarea opiniei publice asupra unor chestiuni de interes public. Datoria presei este să transmită - într-un mod compatibil cu obligaţiile şi răspunderile care-i revin - informaţii şi idei, în toate chestiunile de interes public. Numai în acest fel, este îndeplinit rolul esenţial al presei în cadrul unei societăţi democratice, şi anume acela de „câine public de pază“ - cum este cunoscut în accepţiunea Curţii Europene a Drepturilor Omului.
         Având în vedere considerentele exprimate, instanţa constată că soluţia procurorului este legală şi temeinică în acord cu practica europeană în materie, aşa încât, în temeiul dispoziţiilor art. 2781 alin.8 lit. a) din codul de procedură penală va respinge plângerea formulată de petent şi în consecinţă va menţine soluţia de neîncepere a urmăririi penale a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, nr. 1694/P/2007. În baza art. 192 cod procedură penală, petentul va fi obligat la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 50 lei.

VALCEA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Când s-ar putea deschide restaurantele? Reprezentanții HORECA s-au întâlnit cu guvernanții pentru a stabili ultimele detalii
De aproape patru luni restaurantele stau închise, acest lucru ar pute...
 
OMS este de părere că închiderea totală a țărilor ar putea fi „singura opțiune” pentru prevenirea răspândirii virusului
Organizația Mondială a Sănătății crede că izolarea poate fi sin...
 
Românii au restricție de călătorie în 10 state europene
Din cauza numărului mare de infectări de la noi din țară, mai mult...
 
Arafat, despre revenirea la starea de urgență: „E greu de spus...”
Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a declarat că pe...
 
Rafila: Zonele turistice, posibile surse de infectare cu noul coronavirus
Medicul Alexandru Rafila oferă câteva sfaturi românilor care pleac...
 
Un medic avertizează: A revenit pandemia. Sunt spitale care nu mai fac față
Medicul Virgil Musta a declarat că situația din România este mai mu...
 
Putin spune că modificările constituționale, ce îi permit să rămână președinte până în 2036, sunt „ce trebuie pentru Rusia”
Președintele Rusiei a declarat că modificările constituționale ado...
 
Carantina și izolarea se vor face după un nou criteriu
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a schimbat criteriul...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Bianca Drăgușanu își ia o jumătate de valiză de costume de baie când merge la mare

» 14 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
30 de persoane au decedat, în ultimele 24 de ore, din cauza Covid-19

» 14 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cinci motive să consumi mai des castraveți pe timpul verii

» 14 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Avenul Borțig și ghețarul din adâncuri
BIHOR
» 14 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Mai multe primării din Ialomița au primit fonduri pentru investiții de la Consiliul Județean

» 14 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VRANCEA
 
Consiliul Județean Vrancea vrea să îmbunătățească strategia de comunicare cu cetățenii

» 13 Iulie 2020 | Comentarii 0