Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SPORT
Adaugat: 21 Octombrie 2013

multescuPrezent in studioul Sport Total FM, fostul antrenor al lui Dinamo, Gigi Multescu a acceptat invitatia moderatorului Marius Mitran pentru a discuta despre cariera de antrenor pe care a inceput-o la mijlocul anilor ’80, despre fosta sa echipa, dar si despre meciul de baraj pe care Romania il va disputa impotriva Greciei, pentru ocuparea unui loc in grupele Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia – 2014.
 “Este dovedit faptul ca meseria de antrenor este una dintre cele mai grele meserii, dar si foarte frumoasa. Meseria asta se fura de la cei experimentati, dar fara o cultura la zi nu reusesti. Daca nu esti la curent cu ce este nou iti va fi foarte greu sa te impui in fata unei echipe.

In Turcia am fost antrenor 10 ani, dar ei au un respect mult mai mare pentru antrenori. Nemultumirile se rasfrang prima data asupra conducerii, apoi la antrenori, acestia fiind catalogati ca niste profesori. Am stat 4 ani la Samsunspor, o echipa nou promovata, perioada in care am terminat pe trei si am castigat Cupa Balcanica. Ei au vrut un antrenor nu foarte tanar, dar cu experienta, pentru ca erau in lot multi jucatori tineri. Nu va mai spun ce conditii aveau si au si acum. Centrul de copii si juniori i-au costat in jur de 800.000 de dolari, asta la inceputul anilor 2000. In continuare locul trei obtinut cu mine este cel mai bun din istorie, iar dupa modificarea sistemului intern, cel mai bun loc este 6.

In ultimii ani ca jucator, pe la 39 de ani, am inceput sa urmez scoala de antrenori devenind secundul lui Cornel Dinu, desi eram inca si jucator, in ’84-’85. Am ajuns principal la Poiana Campina, un satelit al lui Dinamo, pentru a promova in Divizia B. Am reusit, iar asta a fost testul meu. Am ajuns la Jiul, echipa mea de suflet, o noua provocare, echipa cu care am promovat din nou. Nu puteam sa merg la echipe sustinute mai de sus, ca nu stiam cat la suta ar fi fost meritul meu in anumite rezultate…

La Jiul am avut jucatori precum Lasconi, Baluta, Timofte, vreo 4-5 jucatori care erau nemiscati din prima echipa.

Modelul meu de antrenor a fost Angelo Niculescu, un tip echilibrat, eu fiind un tip mai coleric. Apoi Traian Ionescu, care m-a invatat sa fiu inconjurat de jucatori valorosi, cu experienta. Din pacate, nu tot timpul am reusit asta, dar tot a fost bine. Apoi Mircea Lucescu si Cornel Dinu. Nea Mircea era la Corvinul cand eu eram la Jiul si intr-un meci direct Hunedoara a retrogradat pentru ca noi am invins cu 1-0. Titi Teasca era unul dintre antrenorii teoreticieni ai fotbalului romanesc, dar nu am fost antrenat de dansul.

In momentul de fata, problema de baza este tranzitia dupa lotul pe care il ai. Ne adaptam repede, pentru ca nu poti sa joci englezeste daca nu ai atacanti inalti. Pot sa spun ca in momentul de fata as da cativa ani din viata pentru a mai juca inca doua trei sezoane!”

“Varsta lor nu trebuie sa fie privita ca pe un dezavantaj”

“Grecii sunt mult mai potenti sportiv decat varsta pe care o au. Au stiut sa se mentina, iar varsta lor nu trebuie sa fie privita ca pe un dezavantaj. La nationala trebuie astfel de jucatori, pentru ca acestia stiu jocul… Experienta, la acest nivel, este extrem de importanta.

Cred ca ne-am pripit judecand ca avem sanse mari de a ajunge la CM. Grecia este castigatoare de CE, iar la ultimul european au pierdut extrem de greu. Este o echipa care primeste gol extrem de greu, dar si noi avem aceasta calitate. Cred ca la mijlocul terenului ii dominam, chiar daca aici au cei mai experimentati jucatori. In atac il au pe acest Mitroglu, care este extrem de periculos. Mai este si Samaras, care este in continuare titular la Celtic etc. Stilul lor de joc la nationala se datoreaza in mare masura conceptiei pe care a implementat-o Otto Rehhagel!”

Daca il aveam pe Alexe de la inceput, punctele erau mai multe decat acum”

“La Dinamo, rezultatele sunt pe planul secund, pentru ca s-a plecat pe aceasta reconstructie. Ne intereseaza calitatea jocului si asimilarea jucatorilor tineri. Nu au vrut sa aiba rabdare cu mine, dar nu este nicio problema, important este ca echipa sa mearga inainte. Daca il aveam pe Alexe de la inceput, punctele erau mai multe decat acum. Un antrenor este tinut de rezultate, iar la mine nu au fost. Din pacate, echipa nici acum nu arata altfel si trebuie facuta o analiza. In meciul cu Astra, atitudinea echipaie a fost buna, dar nu exista cine sa o bage-n poarta.”

“Fotbalul romanesc are nevoie de conducatori competenti!”

“Noua ne-ar trebui, in primul rand niste conducatori competenti, dar care sa nu fie patron de echipa. Greselile de aici vin, in mare. Acesti oameni stiu cum sa reactioneze dupa o infrangere, dar si dupa o victorie”, a declarat Gigi Multescu, pentru Sport Total FM.




Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0