Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 23 Mai 2013    Actualizat: 19 Iulie 2013

Tatăl Niculinei Mocioi, autorul vandalizării maşinii Gabrielei Mladin

 

         Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj l-au identificat pe autorul distrugerii maşinii jurnalistei Gabriela Mladin. Acesta se numeşte Ghiorghe Opriţoiu şi este tatăl candidatei Partidului Poporului-Dan Diaconescu, Niculina Mocioi, cea care doreşte să ajungă în Camera Deputaţilor de pe Colegiul 5 din Gorj. Anchetatorii au putut să-l depisteze pe autor, după ce sub unghiile şi pe faţa acestuia au fost descoperite urme din aceeaşi vopsea care a fost aruncată pe maşina jurnalistei. Expertiza efectuată la Institutul de Criminalistică Bucureşti a stabilit clar că aceeaşi substanţă găsită pe tatăl candidatei a fost împroşcată pe autoturismul ziaristei. Adus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru a fi audiat, autorul distrugerii a continuat s-o atace pe jurnalistă. „Nu ştiu unde stă jurnalista, nu o cunosc, dar este o prostituată”, a precizat tatăl candidatei Niculina Mocioi. Întrebat ce căuta vopseaua pe mâinile lui, Ghiorghe Opriţoiu a precizat că ar fi găsit urme din vopseaua respectivă la uşa lui şi că le-a spălat, iar urmele de vopsea de sub unghii provin de acolo. A fost o variantă care nu i-a convins pe procurori care au dispus ca tatăl candidatei să nu părăsească localitatea în următoarele 30 de zile, având şi interdicţia de a se apropia de locuinţa jurnalistei, de aceasta şi de martorii din dosar, martori care au declarat anchetatorilor că Opriţoiu s-a lăudat că o să aibă el grijă de jurnalistă, după ce aceasta a efectuat o emisiune de televiziune în care prezenţa faptele fiicei sale, candidat la Parlamentare. Dacă va fi găsit vinovat, vandalizatorul riscă 3 ani de închisoare şi va fi pus să suporte toate pagubele produse. În afara vopselei aruncate pe maşină, Opriţoiu i-a tăiat şi toate cele patru anvelope ale autoturismului.

         Rep.: Te aşteptai ca autorul vandalizării să fie tatăl candidatei Niculina Mocioi de la PP-DD?

         Gabriela Mladin: Când mi-am văzut maşina distrusă în parcarea blocului, nu am avut nicio bănuială, mai ales că nu primisem nicio ameninţare în ultima vreme. Imediat ce criminaliştii au venit la faţa locului, vecinii din cartier au venit să-mi relateze diverse fapte ale unei persoane care mai făcuse aşa ceva. Unui vecin i s-au tăiat toate anvelopele de la maşină după ce avusese o discuţie în contradictoriu cu un susţinător al PP-DD, iar administratora unei asociaţii din acelaşi cartier cu mine mi-a povestit că pe geamurile sediului asociaţiei a găsit vopsea şi ulei de motor, la fel după o divergenţă cu susţinătorul PP-DD. Nu ştiam cine este această persoană recalcitrantă, însă oamenii mi-au spus că este vorba despre tatăl candidatei PP-DD, Niculina Mocioi, despre care eu avusesem emisiune cu o zi înaintea vandalizării maşinii şi, mai mult, acesta s-ar fi lăudat că o să aibă grijă de cei care n-o lasă pe fiica lui să ajungă în Parlament.

         Rep.: Ai văzut comportamentul lui Ghiorghe Opriţoiu la Parchet?

         G.M.: Da, colegii din presă l-au imprimat pe bandă atunci când a fost adus în faţa procurorilor. Ce să spun? Mă rog la Dumnezeu ca această persoană să poată să răspundă în faţa legii, pentru că ce s-a văzut clar că are probleme serioase de sănătate. Să spui că nu mă cunoşti, nu ştie cine sunt, dar că sunt o prostituată, arată şi nivelul lui de înţelepciune şi comportamentul anormal. Probabil că acest Opriţoiu doreşte să ajungă cât mai repede lângă cel care o plăteşte pe fiica sa, Niculina Mocioi, patronul ziarului Panduru, adică celebrul Ionel Manţog. Niculina Mocioi este administratorul firmei care editează acest ziar, iar tatăl ei doreşte să-i ţină de urât lui Manţog în puşcărie. Dacă asta vrea, asta va avea! Pentru jignirile aduse la parchet, acest Opriţoiu va mai avea un dosar, pentru că am vorbit cu avocaţii şi luni o să-i mai facem o plângere. De data aceasta în civil. Să nu mai vorbim despre fapta pe care a făcut-o? Numai interlopii apelează la astfel de practici. Dar, altceva se desprinde din acest comportament. Gândiţi-vă ce educaţie i-a dat el fiicei sale, Niculina Mocioi, domnişoara care vrea neapărat să ajungă în Parlamentul României.

         Rep. : Tatăl candidatei sugerează că vopseaua găsită pe mâinile lui ar fi fost adusă chiar de tine la uşa lui.

         G.M.. În apărarea lui poate spune orice. Nici măcar nu-l cunoşteam pe acest individ şi nici nu ştiam că fiica lui a locuit în acest cartier. Înţeleg că explică vopseaua de sub unghiile lui în sensul că eu i-au aruncat vopsea la uşă şi el a curăţat-o. E bolnav, clar! Dar să spunem că a fost aşa, cum îşi explică acest individ vopseaua şi de pe faţa lui? Mă gândesc că nu a făcut mătănii în faţa uşii unde a găsit vopseaua şi apoi s-a apucat s-o şteargă…

         Rep.: Cum explici această agresivitate în această campanie?

         G.M.: Eu cred că toată lumea a înţeles ce s-a întâmplat în această campanie electorală. Miza este mare pe Colegiul 6 de deputaţi şi, ca să vezi, exact pe acest colegiu s-a întâmplat şi incidentul. Cel care a adus haosul în Târgu-Jiu are un nume: Dan Diaconescu. Priviţi în jur şi vedeţi ce se întâmplă, cum oamenii fără prea multă carte au prins aripi. Sunt oameni fără frică de puşcărie, fără frică de Dumnezeu, pe care Dan Diaconescu şi i-a luat aliaţi. Adevărul este că doar cu astfel de oameni putea să reuşească. Să luăm în discuţie campania de la locale, din acest an, când PP-DD a fost condus de Mihai Prunariu şi Gigi Pecingină. S-a văzut diferenţa. Sunt oameni inteligenţi, cu o anumită educaţie, cu un sistem de valori adevărat, cu principii şi care nu au vrut să se compromită. Au explicat opiniei publice ce vor ei să facă, fără să atace contracandidaţii. Pe principiul cel mai bună să câştige! Ce avem acum? Mult, mult circ, multă violenţă în discurs, chiar fapte de vandalism. În acest oraş trăiesc şi copiii noştri şi abia aştept să se reinstaleze liniştea.

         Rep.: Acţiunea de vandalism a avut rolul să te intimideze?

         G.M.: Probabil! Susţin în continuare că prin ceea ce a făcut Niculina Mocioi, de a termina viitorul unor tineri, arată în ce lume scundă a trăit. Nu poţi avea decât un comportament absolut infect să te foloseşti de acei copii în campania electorală, să-i pui la muncă, să nu-i plăteşti şi apoi să-i bagi şi în puşcărie. O fi învăţată domnişoara cu ţepele, dar să nu ai niciun Dumnezeu, să nu te gândeşti că cei doi tineri au muncit pentru tine, iar tu le-ai promis bani pentru asta. Să ai tupeul să te plângi apoi anchetatorilor că te simţi ameninţată şi să nu te gândeşti ce repercusiuni poate avea plângerea ta, înseamnă că n-ai nici minte. Au fost apoi acele acţiuni de intimidare ale membrilor PP-DD în care înţeleg că mă bălăcăresc pe postul lor de televiziune. Să fie sănătoşi! Ce pot să spun de nişte oameni care îi iau apărarea unui individ care a comis infracţiuni. În loc să se delimiteze de aceste acţiuni, indivizii ăia care acum sunt politicieni, iar în următoarea secundă spun că sunt jurnalişti, ei încurajează astfel de acţiuni de vandalism. Ce pot spune de un domn care, speriat de fantome, vine cu gărzile de corp după el, întocmeşte liste negre pentru a se răzbuna pe cei care nu-i pupă picioarele. Să fim serioşi, cine-l atacă pe acest individ? El este cel care atacă permanent, jigneşte şi instigă la violenţă. Şi, apropos de acest lucru, gândiţi-vă doar ce fel de oameni sunt. O gaşcă de bărbaţi s-au hotărât ei să atace o femeie însărcinată în luna a 8-a. Mi-e milă de ei!

         Rep. Ce vei face?

         G.M.: Voi continua procesul de distrugere. În afara daunelor produse la maşină, voi solicita şi daune morale pentru că, în momentul în care mi-am văzut maşina vandalizată, am fost şocată. Nu este confortabilă o astfel de situaţie. După acest moment, nu mi-am simţit copilul în burtică două zile. Avocatul meu va fi cel care se va ocupa de toate aceste aspecte.

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANSVSA: Neconformități între ce scrie pe eticheta produselor lactate și ceea ce conțin de fapt

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Ministrul Educației, detalii despre admiterea la liceu: În luna mai se vor susține probele

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
S-a deschis Parcul Liniei Faza II, parte a celui mai lung parc liniar din Europa

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0