Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 05 August 2020

        Avocatul Gheorghe Piperea critică dur posibilitatea obligativității purtării măștii de protecție în casă și în mașina proprie, idee lansată recent de guvernanți. Piperea avertizează că, dacă o astfel de măsură s-ar implementa, ar exista consecințe grave, iar oamenii ar deveni extrem de vulnerabili în fața unor răceli banale. Mai mult, avocatul spune că impunerea purtării măștii în aer liber este ilegală.

 

        „După aberația purtării obligatorii a măștii în aer liber, în locurile publice așa-zis aglometare, `ielita` tehnocrată a p(l)andemiei românești a început să vorbească și de purtarea obligatorie a măștii în mașina personală sau în casa proprie. A purta mască pe figură în mașina proprie, mai ales când ești la volan, este un minunat prilej de a te transforma într-un adevărat pericol public pentru siguranța circulației pe drumurile publice. Poți face hypoxie, poți strănuta (involuntar, poți acționa haotic volanul din aceste motive), poți fi distras de toate mâncărimile din lume cauzate de fierberea la care ți-este supusă pielea în condiții indice de confort termic scăzut (temperatură + umezeală ridicate) și, deci, poți provoca accidente și face rău nevinovaților care se întâmplă să împartă șoseaua cu tine în acele momente. 

 

        În plus, mașina proprie este plină de toate micro și nano-organismele posibile, care s-au `obișnuit` cu mediul din mașină și, culmea, s-au `obișnuit` cu nano-vietățile care te însoțesc pe tine peste tot (300 de trilioane în tine, 300 de trilioane în metrul cub din jurul tău), intrând într-un echilibru homeostatic care îți asigură un fel de imunitate naturală la tot felul de boli. Dacă porți mască în mașina proprie vreo 6 luni, anulezi toată această homeostazie, ceea ce te va îmbolnăvi ulterior de toate răcelile, gripele și bolesnitele din lume și îți va da alergii. (...) Sunt chestii empirice, pe care le puteți observa toți” a scris avocatul pe rețeaua de socializare. 

 

        La fel se poate întâmpla și în cazul purtatului măștii în casa proprie, mai spune Piperea, care se întreabă: „dacă este necesară purtarea măștii în propria casă, ce s-a întâmplat cu distanțarea socială și cu izolarea? Nu mai sunt eficiente?”. 

 

        „Pentru cei interesați de legalitate (câți or mai fi, că musiu Orban ne-a îndemnat pe toți să nu mai respectăm deciziile CCR și legile care nu îi convin tovărășiei sale): în Legea nr. 55/2020 este inserată posibilitatea ca, prin acte administrative cu caracter normativ, să se impună purtarea măștii în spații închise; recent, în baza directivelor `științifice` ale `comandantului acțiunii`, care cumulează funcția de șef al nu știu cărui comitet științifico-fantastic (fără a avea vreo diplomă măcar în materie de imunologie sau virusologie), al grupului de `comunicare` strategică (în fapt, propagandă demnă de securitatea anilor `50 ai scolului trecut), plus alte n-shpe mii de poziții de șef, musiu Orban a recomandat purtarea măștii în aer liber; opțiunea de a transforma `recomandarea` în obligație a căzut în sarcina prefecților; peste tot, ca ciupercile după ploaie, au apărut ordine de prefecți care impun purtarea măștii în aer liber; dar prin acte ale guvernului și, cu atât mai puțin, prin prin ordine ale prefecților, nu se poate contrazice sau completa legea; este un principiu fundamental în Constituție, care se numește ierarhia actelor normative, care face ilegal/ inexistent un act administrativ emis cu încălcarea legii sau pentru completarea legii; este o deturnare de putere și o încălcare a separației puterilor în stat; but, WHO cares?” a explicat avocatul Gheorghe Piperea într-o postare pe Facebook.

 

 

Citește și: Când va fi luată o decizie cu privire la deschiderea școlilor?

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: ://www.observatorulph.ro/national/2569828-cand-trebuie-sa-purtam-masca-si-in-masina-personala-sfatul-lui-raed-arafat


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
A fost promulgată legea care interzice vânzarea băuturilor energizante minorilor. Amenzi pentru operatorii economici care nu vor respecta prevederile
Președintele Iohannis a promulgat luni legea care interzice vânzarea...
 
Un senator PNL solicită ANRE să ia măsuri față de „atitudinea batjocoritoare a Electrica”
Senatorul Vlad Pufu solicită ANRE să facă verificări la compania d...
 
Adelina Pestrițu spune ce părere are soțul ei că și-a scos silicoanele: Rezultatul o să fie cel la care visez
Adelina Pestrițu și-a scos, în urmă cu 3 săptămâni, implanturil...
 
Este oficial! Examenul teoretic pentru permisul de conducere se va putea susține oriunde în țară
Examenul teoretic pentru permis se va putea da în orice localitate, n...
 
ANPC, recomandare pentru clienții unei bănci: Să meargă și să-și recupereze banii
„Le recomandăm să se prezinte la bancă pentru a intra în posesia...
 
Ministrul Sănătății, despre procesul cu Pfizer: N-am mai vrut să luăm un vaccin la care eficiența era total diferită
Alexandru Rafila a vorbit despre procesul pe care compania Pfizer l-a ...
 
Un fost rival al lui Putin spune că acesta este capabil să folosească arma nucleară pentru a câștiga în Ucraina
Mihail Hodorkovski susține că Putin poate folosi arma nucleară dac...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei

» 19 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați

» 19 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Festival Pescăresc de Buna Vestire, la București, între 22-25 martie
BUCURESTI - ILFOV
» 19 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii

» 19 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0