Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 23 Mai 2013    Actualizat: 13 August 2013

O alta inginerie financiara pe bani publici, marca Lucian Iliescu

 

         Am primit la redactie un material, o scrisoare deschisa adresata primarului Lucian Iliescu. Este adevarat ca faptele despre care se vorbeste sunt mai vechi, dar s-au intamplat tot in mandatul… Imparatului. Iar banii cheltuiti, despre care se face vorbire, sunt tot din banii contribuabililor giurgiuveni. Domnule Iliescu, “faptele vorbesc”… giurgiuvenii vor vota “faptele care conteaza”…

         Domnului ing. Lucian Iliescu, primar, primaria Giurgiu.

         Prin contractul nr. 23.852/21.11.2006, emis de primaria Giurgiu, ati acordat lui s.c. Iadora Unic Production s.r.l. suma de 50.000 lei. In pag. 3 se  specifica:”Initiator contract:prof. Gabriel Marcoci”. In revista “Descopera România” nr. 15, an II, decembrie 2006/ianuarie 2007,  editata de prestatorul ”Iadora Unic Production  a aparut un grupaj despre Giurgiu; conform contractului nr. 23.852/21.11.2006 , art 1.1.,  “un numar editat cu 50 % din spatiu pentru municipiul Giurgiu, prin promovarea imaginii pe multiple planuri….”.

         In acesta publicatie au aparut si câteva imagini ale carui autor sunt. Acestea nu au fost semnate si au fost folosite fara acordul meu pe care legea nr. 8/1996 ,“dreptul de autor”,  îl prevede. Aceste imagini au fost date revistei, pentru publicare, de “initiatorul contractului: prof. Gabriel Marcoci”,cu aprobarea dvs.! Mentionez ca, printre fotografiile publicate ilegal de “Descopera România” în anul 2006, se aflau si unele pe care le-am facut în anul 2002, asa cum reiese din dovada electronica adiacenta înregistrarii imaginilor respective. 

         Folosirea acestor imagini fara aprobarea autorului cât si transmiterea lor la terti este ilegala. Ati aprobat si ati platit prin contract s.c. Iadora Unic Production s.r.l. 50.000 (cincizecimii) lei din banii primariei municipiului Giurgiu, fara sa efectuati procedura de achizitie prin “licitatie publica”, în conformitate cu legile exstente: O.U.G. nr. 34/2006, legea 1.337/2006 s.a. Alte publicatii, importante si renumite, puteau accede la un contract de publicitate daca se proceda legal! In cazul unei licitatii, primaria ar fi fost, cu siguranta, mult mai câstigata, la pret, în primul rând! Daca dvs. ati fi respectat Legea! Ati  acordat, însa, preferential si discretionar contractul nr. 23.852/21.11.2006! Ati aprobat si transmis catre “Descopera România” spre publicare, fotografii asupra carora guverneaza “dreptul de autor” – Paul Agarici! Ca sa acordati publicatiei “Descopera România”  50.000 lei, trebuia sa aveti un “referat de specialitate”, aveati nevoie de un “referat de piata” despre  tirajul publicatiei. Banii Primariei nu pot fi acordati oricum, fara justificare si fara o documentare a impactului investitiei.  În contract scrieti ca doriti “promovarea pe multiple planuri a municipiului Giurgiu”

         Vorbe goale si smecherite care tin numai la fraieri. Nu puteti fi atât de neserios si cinic! Cum spune dl. prof. Gabriel Marcoci, ati acordat  50.000 lei lui s.c. Iadora Unic Production s.r.l. pentru ca ati primit un telefon de la o anume persoana ca sa o ajutati pe dna. Ina Bracea, director la “Descopera România”. O publicatie falimentara în momentul încheierii contractului pagubos (firma a declarat în oct. 2008 “procedura de faliment”).

         Dvs. nu aveati voie sa faceti contract fara o analiza a firmei si actele acesteia precum: “certificat fiscal”, bonitate, datorii la stat, si alte acte conform procedurii legale pentru licitatii publice.  Numarul 15 al revistei “Descopera România” a fost tiparit în 3.000 (treimii) exemplare, tiraj bun de vândut doar într-o cafenea. Mai mult, din cele 3.000 exemplare, v-au fost transmise la Primarie, cu titlu « gratuit » (?!) doar1.000 ex. desi contractul preciza 2.000 exemlare! 

         Prin contract oneros si ilegal ati dat 50.000 lei! Va rog sa socotiti: 50.000 lei împartiti la 1.000 exemplare primite la Primarie, egal 500 lei! Rezulta ca, prin “contributia” dvs.,  o revista “Descopera România” a costat municipiul Giurgiu 500lei/exemplar! Este deosebit de grav! O revista, un exemplar a costat cinci milioane lei-vechi! Pretul real al “promovarii imaginii municipiului Giurgiu pe mai multe planuri….” printr-o revista obscura, în 1.000 ex. Din cele 2.000 de exemplare care au ramas din tirajul total 60 % s-a returnat redactiei. Nu s-au vândut! Domnule primar, va rog mult si repectuos sa stati pe scaun când cititi aceste grozavii. Inimaginabil. Nu va crapa obrazul de rusine?

         Mai puteti vorbi? Cui ati dat banii orasului, banii giurgiuveniilor pe care pretindeti ca îi iubiti? Cinci zecii de mii de lei… La art. 1.1. din contract, se stipuleaza ca:”se livreaza gratuit 1.000 exemplare în limba româna si 1.000 exemplare în limba engleza.” Or, din adresa s.c. Iadora Unic Production s.r.l. catre “Tribunalul Bucuresti, sectia a IV-a civila, dosar nr. 911/3/2008”, semnata si stampilata de director Bracea Vatica, reiese ca: “- 3.000 exemplare este tirajul total al nr. 15 dec. 2006/ian. 2007 , « Decopera România ».   – 1.000 exemplare au fost date primariei Giurgiu – conform contractului” !   – 1.300 ex. au fost trimise catre s.c. «Rodipet» s.a. si   -    700 ex. la s.c. “Ziare si Tutun” s.a. spre vânzare.   – retur 60%.” (“Din 2.000 exemplare date spre vânzare, s-au returnat 60 %”). Dar, dvs., primaria Giurgiu nu ati primit decât 1.000 exemplare si nu 2.000 cum este trecut în contract! Inseamna ca dvs. ati consimtit ca s.c. IADORA sa fure 1.000 de exemplare pe care dvs. le-ati platit dar de care nu v-ati flosit ca sa: “promovati pe multiple planuri imaginea Municipiului Giugriu” asa cum, emotionant, ati spus în preambulul Contractului!

         Cum ati dat 50.000 lei unei firme care are 60 % retur din revista pe care o face? Când v-am spus ca dvs. patronati hotia, agramatismul si incultura ati protestat ca v-am jignit.

         Am aflat ca, pe formularul de colectare a impozitelor de la giurgiuveni, scrieti despre “investitiile” primariei. Apar si banii dati discretionar si ilegal revistei “Descopera România”? 

 

Sursa foto: libertatea.ro

GIURGIU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANSVSA: Neconformități între ce scrie pe eticheta produselor lactate și ceea ce conțin de fapt

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Ministrul Educației, detalii despre admiterea la liceu: În luna mai se vor susține probele

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
S-a deschis Parcul Liniei Faza II, parte a celui mai lung parc liniar din Europa

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0