Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013    Actualizat: 11 Iulie 2013

Giurcău, acuzat de hărţuire sexuală şi taxă de protecţie

 

         Mădălin Giurcău, ÅŸeful Comisariatului JudeÅ£ean pentru ProtecÅ£ia Consumatorului Gorj (CJPC), este acuzat de grave infracÅ£iuni într-o sesizare trimisă atât presei locale, cât ÅŸi pe e-mail-ul ANPC. Giurcău este acuzat că, împreună cu comisarul Dan Radu, face controale la lăsarea serii. AgenÅ£ii economici sunt găsiÅ£i în regulă dacă achiziÅ£ionează diverse bunuri ÅŸi servicii de la firmele pe care Giurcău le-a trecut pe numele rudelor sale, se arată în sesizare. Complicele său, Dan Radu, s-ar alege cu un comision de 15% din afacere. În sesizare se arată că toÅ£i ceilalÅ£i angajaÅ£i de la ProtecÅ£ia Consumatorului au fost reclamaÅ£i la comisia de disciplină, deoarece Giurcău, dator la bănci ÅŸi la cămătarii din oraÅŸ, vrea să îÅŸi angajeze oamenii lui de încredere.

         „StopaÅ£i infracÅ£iunile lui Mădălin Giurcău”, este apelul din sesizarea trimisă Autorităţii NaÅ£ionale pentru ProtecÅ£ia Consumatorului, semnată „comisarii CJPC Gorj”. În sesizare se arată pe de o parte faptul că Giurcău a transformat CJPC Gorj într-o sursă de venituri ilegale, dar nu lipsesc nici acuzaÅ£iile de comportament abuziv ÅŸi chiar de hărÅ£uire sexuală la adresa angajaÅ£ilor.

         Comisari răzbunători

         Mădălin Giurcău a spus că ce au scris comisarii este o mizerie ÅŸi a ameninÅ£at că va da ziarul în judecată dacă va fi publicat articolul. „Tot ceea ce scrie acolo nu este adevărat, în primul rând. În al doilea rând văd că se insinuează că nu aÅŸ avea discernământ. Eu cred că va trebui să probaÅ£i în instanţă cine a scris această sesizare ÅŸi dacă este adevărat, iar pentru un minim de verificare se poate proba la FinanÅ£ele Publice ce societăţi au rudele mele, dacă au, dar eu ÅŸtiu că nu au, nici nevasta ÅŸi nici fratele meu. PuteÅ£i verifica ce cifre de afaceri au ÅŸi apoi puteÅ£i publica această mizerii, dar va fi răspunderea ziarului ÅŸi a redactorului ÅŸef“, a spus acesta.

         Giurcău a sugerat că reclamaÅ£ia i se trage după ce el la rândul lui a reclamat comisari la „instituÅ£iile statului“ după ce a depistat nereguli în procesele verbale. „Nimic nu este adevărat, eu mă aÅŸteptam la asemenea probleme. La mine în instituÅ£ie, datorită acÅ£iunilor pe care le-am întreprins ÅŸi a modului de a înÅ£elege dânÅŸii să respecte legea, eu le spun ca tot ce găsesc să fie trecut în procesele verbale. Săptămâna trecută am făcut niÅŸte controale în cascadă ÅŸi am sesizat niÅŸte nereguli ceea ce pe dânÅŸii îi deranjează. Unele dintre sesizările primite prin telefon s-au ÅŸi adeverit. Ceea ce am găsit ÅŸi am depistat în cadrul CJPC am informat ÅŸi alte instituÅ£ii ale statului care se ocupă cu cercetare infracÅ£iunilor. ÎnÅ£elegeÅ£i dvs la ce fac referire. Pe viitor se va stabili cine ÅŸi cum a greÅŸit“, a încheiat acesta.

         HărÅ£uire sexuală ÅŸi taxă de protecÅ£ie

         Semnatarii sesizării reamintesc faptul că Mădălin Giurcău a picat primul examen pentru funcÅ£ia de comisar ÅŸef cu nota 2, iar ulterior, graÅ£ie susÅ£inerii politice a UNPR, a reuÅŸit promovarea în funcÅ£ie de ÅŸef, cu notă mare.

         SalariaÅ£ii care au trimis anonima spun că Giurcău este „o persoană conflictuală, cu discernământ limitat”. Mai mult, Giurcău este acuzat că percepe taxă de protecÅ£ie agenÅ£ilor economici: „Fiind lipsit total de cunoÅŸtinÅ£e de specialitate pentru a se putea impune în faÅ£a comisarilor cu experienţă, a instituit în cadrul unităţii un regim despotic bazat pe jigniri, ameninţări verbale ÅŸi fizice, hărÅ£uire sexuală, iar în cazul agenÅ£ilor economici cuvântul de ordine este taxa de protecÅ£ie”.

         SalariaÅ£ii CJPC anunţă că intră în greva foamei

         Autorii sesizării susÅ£in  că toÅ£i angajaÅ£ii ProtecÅ£iei Consumatorului de la Gorj, cu excepÅ£ia lui Dan Radu, pe care îl cataloghează drept „partenerul de infracÅ£iuni al lui Giurcău”, sunt reclamaÅ£i la comisia de disciplină. Planul lui Giurcău ar fi acela de a pune presiune pe comisarii care nu participă la jaf ÅŸi se va ajunge la desfacerea contractelor lor de muncă. Cum- Prin acordarea de calificative necorespunzătoare la următoarea evaluare. Iată încă un fragment din sesizare: „Acordarea de calificative pentru activitatea depusă de comisarii CJPC Gorj de către acest individ corupt ÅŸi mafiot, căutat zilnic de cămătari la sediul CJPC Gorj, care vrea să îÅŸi plătească datoriile pe spinarea agenÅ£ilor economici în condiÅ£iile în care nu a condus nimic în viaÅ£a lui până acum 7 luni de zile este picătura care va umple paharul. (…) În cazul în care acest lucru se va întâmpla suntem hotărâÅ£i ca pentru respectarea legii să intrăm în GREVA FOAMEI pentru a atrage atenÅ£ia autorităţilor locale ÅŸi centrale competente asupra abuzurilor la care suntem supuÅŸi noi ÅŸi agenÅ£ii economici din Gorj. Credem că această formă de protest va avea un efect DEVASTATOR asupra credibilităţii ANPC”.

         Mită, ÅŸantaj, taxă de protecÅ£ie

         Sesizarea salariaÅ£ilor dezvăluire mecanismul prin care activitatea ProtecÅ£iei Consumatorului a devenit colectarea de la agenÅ£ii economici de taxe de protecÅ£ie, prin ÅŸantaj. Astfel, Giurcău ar fi „comisarul rău”, care merge în verificări la căderea întunericului, găseÅŸte nereguli imaginare ÅŸi ameninţă cu amenzi de 30.000 până la 50.000 de lei. În urma lui trece Dan Radu, un comisar care a avut ani la rând interdicÅ£ie de a merge în control, ÅŸi care joacă acum rolul „comisarului bun”. Dan Radu le propune agenÅ£ilor economici să încheie contracte de dezinsecÅ£ie cu firmele pe care Mădălin Giurcău le-a trecut pe numele rudelor sale. Potrivit sesizării, în perioada iulie 2011-ianuarie 2012, cei doi „au transformat efectiv activitatea de control desfăşurată în cadrul CJPC Gorj într-o activitate de înavuÅ£ire ilegală ÅŸi de ÅŸantajare a agenÅ£ilor economici”. Banii ajung la firmele familiei Giurcău ÅŸi nu sunt deloc mici, depăşind 250.000 lei, după cum se arată în sesizare. „Acest lucru se poate verifica prin însumarea sumelor aferente perioadei iulie 2011-decembrie 2011 din declaraÅ£iile 394 depuse la ANAF Gorj de către firmele administrate de rudele lui Giurcău Mădălin în comparaÅ£ie cu aceleaÅŸi declaraÅ£ii depuse pentru primul semestru al anului 2011. Toate aceste firme au avut o cifră de afaceri explozivă în ultimele 6 luni, în timp ce în perioada anterioară numirii acestui individ la conducerea CJPC Gorj erau în stare de faliment”.

         Micii comercianÅ£i, taxaÅ£i cu… stingătoare de incendiu

         Dacă taxe mari de protecÅ£ie plătesc proprietarii de abatoare, fabrici de pâine sau mari magazine, nu sunt scutiÅ£i nici micii buticari. AngajaÅ£ii CJPC susÅ£in că Giurcău ÅŸi Dan Radu merg în control cu stocul de stingătoare de incendiu în portbagaj, pe care le vând direct celor controlaÅ£i. „Au existat cazuri hilare în care comercianÅ£ii au venit la birourile unităţii noastre pentru a solicita factură de la CJPC Gorj pentru stingătoarele cumpărate”, se arată în sesizare.

         AngajaÅ£ii ProtecÅ£iei Consumatorului atrag atenÅ£ie organelor de control că toate aspectele sesizate pot fi lesne verificate. Totul este să existe voinţă.

         DATORII LA CÄ‚MÄ‚TARI

         Potrivit declaraÅ£iei de avere depusă de Mădălin Giurcău la numirea în funcÅ£ie, avea datorii de 205.000 RON către bănci ÅŸi FinanÅ£ele Publice. Încă din acea vreme se vehicula faptul că Giurcău are datorii mult mai mari la cămătari, fapt susÅ£inut ÅŸi de salariaÅ£i în sesizare. Giurcău a răspuns acum câteva luni la această problemă, fiind interpelat de un telespectator al Gorj TV. „Dacă vă interesează care sunt datoriile mele la cămătari, vă dau lista cu ele ÅŸi poate mi le achitaÅ£i dumneavoastră, că vă văd aÅŸa curios să aflaÅ£i de ele”, i-a replicat Giurcău telespectatorului.

         FIRME

         Giurcău Claudiu Mădălin a intrat în afaceri în 2006, când a înfiinÅ£at împreună cu fratele său Giurcău Daniel Sever firmele Danynnys Company SRL ÅŸi Danynnys Press SRL. SoÅ£ia sa, Giurcău Loredana, a înfiinÅ£at în 2007 firma Daninaserv SRL, având ca obiect principal de activitate întreÅ£inerea ÅŸi curăţarea clădirilor. În ianuarie 2011, Giurcău Mădălin cesionează fratelui său acÅ£iunile deÅ£inute la Danynnys Press SRL ÅŸi Danynnys Company SRL. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, în iunie 2011 le mai cesionează o dată (???) lui Giurcău Mihaela Maria.

 

Sursa foto: facebook.com

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Atenție români! Nu se eliberează documente în perioada următoare
Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 1-6 mai nu se ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Din 13 mai, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Satul Gura Siriului nominalizat la concursul Best Turism Villages 2024

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0