Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013

Cum tratează CJAS Gorj un contribuabil cu tumoare-gigant

 

         O femeie din comuna Runcu a decedat la vârsta de 41 de ani, din cauza neglijenÅ£ei medicilor gorjeni ÅŸi a refuzului Casei JudeÅ£ene pentru Asigurări de Sănătate Gorj de a-i elibera Formularul E112, care i-ar fi permis să beneficieze de tratament în timp util la o clinică din afara ţării. DeÅŸi familia victimei a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în decembrie 2008,  dosarul respectiv a fost muÅŸamalizat ÅŸi plimbat de la Parchet la Inspectoratul JudeÅ£ean de PoliÅ£ie Gorj, ÅŸi invers, timp de doi ani. Recent, Tribunalul Gorj a desfiinÅ£at rezoluÅ£ia Parchetului ÅŸi a trimis cauza la procuror pentru deschiderea urmăririi penale.

         În luna octombrie 2007, Marina Ianc a fost diagnosticată de medicii gorjeni cu hernie de disc. Ulterior, specialiÅŸtii de la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca identifică faptul că avea cancer la ÅŸold, o tumoare gigant, neoperabilă în România, ÅŸi obÅ£in imediat acceptul unui Centru Medical din Budapesta pentru a transfera pacienta în vederea unei intervenÅ£ii chirurgicale ce trebuia efectuată urgent. Întrucât nu dispunea de cei 36000 de euro, contravaloarea operaÅ£iei, familia pacientei s-a adresat CJAS Gorj.

         BirocraÅ£ia din România ucide

         DeÅŸi ar fi trebuit transferată imediat la Budapesta – reÅ£ineÅ£i, avea o tumoare gigant! – cumplita birocraÅ£ie instituită de statul român a obligat-o la o întoarcere de câteva săptămâni la Târgu Jiu, care i-a fost fatală.

         Rudele Marinei Ianc, deja afectate de perspectiva tragediei, au fost tratate la modul ordinar de reprezentanÅ£ii CJAS Gorj. Cumnatul femeii decedate, Cristi Florea, relatează experienÅ£a avută cu reprezentanÅ£ii CJAS Gorj, care i-a fost fatală Marinei Ianc. “În momentul acela aveam doar un mail de la profesorul Varga, din Budapesta, care confirma că pacienta necesita intervenÅ£ie chirurgicală urgentă. Trebuia transferată rapid, dar am fost împiedicaÅ£i. A trebuit să mă duc la Budapesta, să obÅ£in acceptul medicilor de acolo în original. M-am prezentat apoi cu toate documentele la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, dar am fost întâmpinat din nou cu neîncredre, cu specificaÅ£ii de genul că dosarul nu este complet ÅŸ.a.m.d.”

         Sora victimei, Georgiana Florea, îÅŸi aminteÅŸte că, printre altele, specialiÅŸtii CJAS Gorj au motivat că nu eliberează Formularul E112 întrucât în scrisoarea medicală niÅŸte medici făcuseră greÅŸeli de ortografie: „Întâi ne-au spus că actele trebuie semnate de medicul curant. Apoi, nu, să semneze ÅŸi ÅŸeful de secÅ£ie. Apoi, să semneze ÅŸi managerul spitalului. Niciodată nu au fost mulÅ£umiÅ£i ÅŸi tot timpul ne-au împiedicat. Ne-au făcut ÅŸi corectură pe actele medicale, invocând că sunt greÅŸeli de ortografie.”

         Fiecare medic din România ar trebui să aibă la îndemână o mapă cu toate documentele circumscrise Formularului E112. În realitate, cadrele medicale  nu dispun de acele tipizate ÅŸi nu ÅŸtiu sau se fac că nu ÅŸtiu  cum trebuie completate, rămânând în sarcina familiilor muribunzilor un travaliu greu de descris.

         Rudele femeii cu tumoare gigant, tratate la modul ordinar de CJAS Gorj

         Documentele prezentate iniÅ£ial CJAS Gorj de familia pacientei Marina Ianc nu au fost acceptate, refuzându-se înregistrarea lor. Cristi Florea, cumnatul pacientei, a trebuit să facă mai multe drumuri la Cluj ÅŸi Budapesta, pentru a satisface cererile CJAS Gorj, perioadă în care Marina Ianc, fericita deÅ£inătoare a unei tumori gigant de care statului român nu îi păsa, se stingea, cu fiecare clipă. Cristi Florea a prezentat, ulterior, documente medicale semnate de următorii specialiÅŸti: Medic primar neurochirurg Prof. dr. Ioan Åžtefan Florian, Medic primar neurochirurg Vidican Sorin, Director medical  Dr. Radu Cerghizan, toÅ£i de la Spitalul Clinic JudeÅ£ean Cluj – SecÅ£ia Clinică Neurochirurgie; Medic Primar Exergian Florin, de la Spitalul “Bagdasar Arseni” din BucureÅŸti; Doctor Peter Paul Varga, de la Centrul NaÅ£ional pentru Probleme Spinale Budapesta. ToÅ£i au certificat, sub semnătură, diagnosticul de “condrom lombo-sacrat gigant cu extensie anterioară lombosciatică stânga hiperalgică secundară” ÅŸi au scris, aÅŸa cum cerea legea care reglementează  eliberarea Formularului E112, că “intervenÅ£ia chirurgicală nu poate fi efectuată în niciuna din clinicile de neurochirurgie din Å£ară într-un interval de timp cât mai scurt”.

         Care au fost reacÅ£iile CJAS Gorj faţă de familia muribundei?

         1.Că în documente sunt greÅŸeli de ortografie, de care, fireÅŸte, era vinovată familia!

         2.Că a fost pus greÅŸit diagnosticul de “condrom lombo-sacrat” ÅŸi că formularea corectă era “cordom lombo-sacrat”!!! Deci, medicii de la CJAS Gorj au corectat (!) medicii clujeni ÅŸi maghiari, fiind nevoit Cristi Florea să facă un nou drum (!) la Cluj Napoca, pentru ca specialiÅŸtii de acolo să le explice, în scris, celor gorjeni că se află într-o eroare! Tot acest dialog stupid se purta peste trupul Marinei Ianc, care devenea cu fiecare zi cadavru!

         3.Că nu are rost să plece la Budapesta, că poate fi operată foarte bine ÅŸi la BucureÅŸti! Prin urmare, familia a dus-o pe Marina Ianc la Spitalul “Bagdasar Arseni” din BucureÅŸti, unde medicii au planificat-o pentru consultaÅ£ie (!!!) peste două săptămâni. După para-intervenÅ£ii, Medicul Primar Exergian Florin a acceptat să o consulte ÅŸi a confirmat că nu se poate interveni chirurgical în România.

         Nici după ocolul făcut prin BucureÅŸti, CJAS Gorj nu a catadicsit să elibereze Formularul E112. Disperată, familia a transportat pacienta pe cheltuială proprie la clinica din Budapesta, unde rudelor li s-a spus clar că dacă nu fac urgent dovada plăţii celor 36000 de euro, Marina Ianc va fi externată.

         Familia s-a împrumutat prea târziu 36.000 de euro

         Cristi Florea a reuÅŸit să acceseze, pe cont propriu, împrumutul de 36000 de euro, Marina Ianc a fost operată, dar mult prea târziu. Întrucât era un caz de forţă majoră, dacă statul în care trăim ar fi sănătos la cap, comunicarea ar fi trebuit să aibă loc între medicii din Cluj ÅŸi reprezentanÅ£ii CJAS Gorj. Pe timpul acestui dialog, Marina Ianc trebuia să fie pe masa de operaÅ£ie, ÅŸi astăzi ar fi fost în viaţă.

         Pentru că la CJAS Gorj avem angajaÅ£i niÅŸte specialiÅŸti foarte potriviÅ£i în roluri de medici naziÅŸti în lagăre de exterminare a evreilor, astăzi, copiilor Marinei Ianc le este foarte, foarte dor de mama lor.

         Amalia FăgaÅŸ, fostă Donoiu, ÅŸi Luciana RovenÅ£a, urmărite penal

         După ce IPJ Gorj ÅŸi Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu s-au chinuit aproape doi ani să îngroape cazul, la 27 septembrie a.c., Tribunalul Gorj a desfiinÅ£at rezoluÅ£ia procurorilor ÅŸi a dispus începerea urmăririi penale faţă de două angajate ale CJAS Gorj, respectiv Amalia FăgaÅŸ, fostă Donoiu, ÅŸi Luciana RovenÅ£a.

 

 

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Atenție români! Nu se eliberează documente în perioada următoare
Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 1-6 mai nu se ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Din 13 mai, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Satul Gura Siriului nominalizat la concursul Best Turism Villages 2024

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0