Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013

Afacerile familiei Vână aÈ™teaptă o infuzie de bani publici

 

         După numirea lui Radu Teodorescu ca prefect, premierul Victor Ponta începe să-È™i adjudece È™i controlul Primăriei Tg Jiu, prin impunerea Iuliei Vână ca viceprimar.
         Stăpâni de neînlocuit ai Casei JudeÅ£ene de Asigurări de Sănătate în ultimii 13 ani, pe care au ajuns să ÅŸi-o transmită drept moÅŸtenire din generaÅ£ie în generaÅ£ie, familia Vână DumitraÅŸcu îÅŸi extinde, de la sfârÅŸitul acestei luni, aria de interese ÅŸi asupra Primăriei Târgu-Jiu, prin plasarea fiicei Iulia în postul de viceprimar. Å¢inută departe până acum de o funcÅ£ie cheie în administraÅ£ia publică, actuala consilieră locală va fi cel de-al doilea viceprimar PSD al oraÅŸului, după ce Dian Popescu, preÅŸedintele PNL Gorj, a fost în imposibilitatea de a se Å£ine ferm pe poziÅ£ii pentru a păstra funcÅ£ia pentru partidul pe care-l conduce.

         Cercul intereselor de familie la CJAS

         SperanÅ£a Vână este un membru credincios al PSD-ului de ani de zile, partidul recompesându-i fidelitatea cu un lung mandat de director al Casei JudeÅ£ene a Asigurărilor de Sănătate, mandat ce a curs neîntrerupt în perioada 1999-2006. După ce ÅŸi-a încheiat cariera în fruntea acestei instituÅ£ii, s-a gândit că ÅŸi unui alt membru al familiei sale i-ar putea fi la fel de bine ca ÅŸi ei în această funcÅ£ie, aÅŸa că sforile au fost trase astfel ca ginerele său, Daniel Titu Bondoc, să ocupe postul deÅ£inut ani de zile de soacră, ori de câte ori PSD-ul s-a aflat la putere. În 2009, norocul a fost de partea lui Bondoc, fiind numit director al CJAS Gorj timp de aproape un an de zile, iar în iulie anul acesta a revenit cu un nou mandat care se află încă în derulare.

         Cei doi  n-au fost singurii din familie remuneraÅ£i de către Casa Asigurărilor de Sănătate, Iulia Diana, fiica SperanÅ£ei Vână ÅŸi soÅ£ia lui Bondoc, a fost timp de trei ani, între 2005 ÅŸi 2008, membru în Consiliul de AdministraÅ£ie al CJAS, pe vremea când era consilier judeÅ£ean din partea PSD.

         18.300 de lei a cotizat cuplul Vână – Bondoc la PSD

         În compensaÅ£ie cu funcÅ£iile deÅ£inute, familia Bondoc – Vână a cotizat destul de consistent către partidul care i-a cocoÅ£at în aceste posturi. Iulia Diana Vână, cea care va primi în dar de ziua sa funcÅ£ia de viceprimar, a alimentat contul PSD în urmă cu patru ani cu 8.330 lei, iar soÅ£ul său, cel care a primit deja fotoliul de boss la CAJS, cu 10.000 de lei. Banii au ajuns în puÅŸculiÅ£a PSD exact în timpul campaniei electorale din 2008.

         Chiar dacă în ultimii patru ani nu a mai prin o funcÅ£ie publică, Iulia Vână s-a ocupat de afacerile personale, având ÅŸi în prezent părÅ£i sociale la vreo trei firme, din care doar una singură se poate lăuda cu un profit consistent. SC Kalmia SRL este în proporÅ£ie de 95% a Iuliei Vână ÅŸi este o societate care încă nu înregistrează pierderi. Nu acelaÅŸi lucru se poate spune despre SC Åžtefalex SRL, unde consilierul local este unic asociat. Cu toate că are acelaÅŸi obiect de activitate ca ÅŸi Kalmia, Åžtefalex n-a reuÅŸit în ultimii trei ani să scape de pierderi care nu contribuie la consistenÅ£a bugetului familiei Vână-Bondoc. Un al SRL unde  Iulia Vână deÅ£inea 50% din părÅ£ile sociale, Acapo Impex SRL, ÅŸi-a dat obÅŸtescul sfârÅŸit în anul 2010, fiind lichidată deja. Ginerele, administrator de pensiune

         În urmă cu ceva timp, viitorul viceprimar al Târgu-Jiu-ului a mai fost asociată ÅŸi la Grup Conf, o societate cu un trecut cam tulbure, despre ea negăsindu-se niciun fel de date financiare, date care de altfel ar trebui să fie publice. La un moment dat, Vână a ÅŸi renunÅ£at la partea sa din firmă, în favoarea altor două persoane.

         Pe vremea când era doar un simplu consilier de clientelă la Distrigaz Sud, soÅ£ul Iuliei, Titu Bondoc, a slujit ÅŸi el interesele de familie, ocupând funcÅ£ia de administrator la două societăţi aparÅ£inând socrilor săi, SC Melody SRL ÅŸi Diana Med SRL, ambele funcÅ£ionând ÅŸi în prezent. Cu toate că despre prima nu există date financiare, iar cea de-a doua înregistrează pierderi, amândouă au furnizat servicii Casei Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor.

         În urmă cu doi ani de zile, Bondoc a preluat de la soacra sa, SperanÅ£a Vână, postul de administrator al SC Serena Plant, demarând aproape imediat documentaÅ£ia pentru construirea unor spaÅ£ii de cazare în regim de pensiune în nordul municipiului, pe un teren pe care Iulia Vână l-a achiziÅ£ionat în urmă cu ÅŸase ani cu suma de 47.000 de lei. Din punct de vedere financiar, ÅŸi această firmă are rezultate extrem de slabe.

         Ilua Vână recunoÅŸtea în urmă cu câteva zile că în ultimii ani a avut, în mediul privat în care a prestat, ÅŸi perioade bune dar ÅŸi proaste din punct de vedere economic. Ca ÅŸi în cazul altora care au dat chix în afacerile private, în astfel de cazuri un job cu influenţă la stat este tot ceea ce este necesar treburilor proprii ca să se revigoreze.

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități
Proiectul Aeroportului Internațional Galați-Brăila a primit acordul...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție români! Nu se eliberează documente în perioada următoare
Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 1-6 mai nu se ...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Din 13 mai, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cel mai spectaculos eveniment culinar al anului are loc la Galați, între 17 și 19 mai

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0