Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013

BOERIU SI DANCIU, DEPASITI DE INTREBARILE MAI-MARILOR

 

         Autorităţile locale s-au întrunit ieri pentru a dezbate cele mai grave probleme cu care se confruntă Gorjul în această perioadă. La Comisia JudeÅ£eană de Dialog Social ÅŸi-au făcut apariÅ£ia, pe rând, mai marii instituÅ£iilor publice, printre care directorul adjunct al AgenÅ£iei JudeÅ£ene pentru Ocuparea ForÅ£ei de Muncă, Maria Danciu, ÅŸi directorul executiv al DirecÅ£ie de Sănătate Publică, Marius Boieriu. AceÅŸtia au venit, însă, cu temele nefăcute, fiind traÅŸi la răspundere de subprefectul Marcel Romanescu ÅŸi Radu Angheloiu, vicepreÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean.

         Se pare că în grădina lui Ion, toate păsările dorm. AÅŸa se întâmplă că în judeÅ£ul Gorj, unii dintre cei care deÅ£in funcÅ£ii importante, cu referire la directorii unor instituÅ£ii publice, ÅŸtiu să facă orice altceva decât să asigure bunul mers al lucrurilor. Este ÅŸi cazul directorului Boeriu, directorul executiv al DirecÅ£iei de Sănătate Publică Gorj, dar ÅŸi al directoarei adjunct de la AJOFM, Maria Danciu, care, de data asta, au venit cu temele nefăcute la ÅŸedinÅ£a organizată ieri la Prefectură. Lucrurile au mers foarte bine când „directoraÅŸii” au trebuit să citească de pe foi realizările obÅ£inute prin programele desfăşurate în fiecare instituÅ£ie. LuaÅ£i la bani mărunÅ£i însă, de vicepreÅŸedinte ÅŸi subprefect, aceÅŸtia ÅŸi-au pierdut cuvintele dar ÅŸi răspunsurile cu care trebuiau să lămurească invitaÅ£ii prezenÅ£i la eveniment. Nu se ÅŸtie cum ÅŸi prin ce miracol, se pare că datele furnizate de domnul Boeriu cu privire la natalitatea ÅŸi mortalitatea înregistrate în anul 2010 la nivel de judeÅ£ nu coincideau cu realitatea. Acesta s-a scuzat, declarând „cred că a fost o greÅŸeală, nu ÅŸtiu ce s-a întâmplat. O să remediez situaÅ£ia”. Subrefectul însă a replicat „haideÅ£i să nu ne minÅ£im singuri. În Gorj situaÅ£ia sănătăţii devine din ce în ce mai îngrijorătoare. Datele prezentate de dumneavoastră nu se corelează”. În situaÅ£ia statistică, directorul Boeriu a precizat ÅŸi că „din datele înregistrate de DSP, se constată o creÅŸtere a numărului de bolnavi cu diabet, cord pulmonar cronic, boli renale ÅŸi o scădere a numărului de bolnavi cu boli cardiace, dar numai <>, deoarece cifra se regăseÅŸte în decese”.

         Maria Danciu, asaltată de întrebări

         AceeaÅŸi situaÅ£ia ÅŸi în ceea ce o priveÅŸte pe Maria Danciu, directoarea adjunctă a AgenÅ£iei JudeÅ£ene pentru Ocuparea ForÅ£ei de Muncă. Aceasta a „dat din lac în puÅ£” cu răspunsurile, care s-au dovedit mai mult decât irelevante pentru cei prezenÅ£i la eveniment. Întrebată de ce în materialul de prezentare nu există o situaÅ£ie a evoluÅ£iei ratei ÅŸomajului, aceasta a răspuns aÅŸa cum i-a fost pe plac „rata ÅŸomajului este în continuă scădere. Nu vă pot da o situaÅ£ie statistică”. Marcel Romanescu, însă, a venit cu răspunsul „sigur, ne place să ne amăgim că suntem cei mai buni, dacă s-ar face o adevărată analiză a situaÅ£iei ÅŸomajului la nivel de judeÅ£, am constata că datele dumneavoastră cu datele noastre nu vor coincide. Statisticile sunt cu totul altele. Există foarte mulÅ£i ÅŸomeri care nu se declară însă. Åžomer este acea persoană fără un loc de muncă, nu aceea care se adresează unei agenÅ£ii. Spre exemplu, să luăm oameni din localităţi ca VăgiuleÅŸti. Åži acolo sunt oameni care caută un loc de muncă, dacă nu îl găsesc. AceÅŸtia nu vin în Târgu-Jiu să se adreseze AJOFM, declarând că îÅŸi caută un loc de muncă. Sigur, ÅŸi acea persoană, ca multe altele, se poat numi ÅŸomer”. Nu numai Marcel Romanescu a fost acela care i-a adresat Mariei Danciu întrebări „capcană”. Întrebată de Radu Angheloiu despre măsurile pe care le ia efectiv agenÅ£ia, în privinÅ£a încadrării tinerilor pe piaÅ£a muncii, după finalizarea studiilor, aceasta a răspuns vag „în afară de organizarea bursei locurilor de muncă, subvenÅ£ionarea locului de muncă dar ÅŸi cursurile de calificare, nu mai facem nimic”. Radu Angheloiu, însă, a cerut o colaborare mai strânsă între instituÅ£iile care se ocupă de absolvenÅ£i, de la ÅŸcolarizare până la încadrarea pe piaÅ£a muncii. „Cred că este interesant ÅŸi benefic să urmărim situaÅ£ia absolvenÅ£ilor pe perioada în care îÅŸi desfăşoară studiile, pentru a-i putea prelua atunci când le finalizează. Sunt elevi inteligenÅ£i pe care îi pierdem”, a spus vicepreÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean Gorj.

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Atenție români! Nu se eliberează documente în perioada următoare
Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 1-6 mai nu se ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Din 13 mai, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Satul Gura Siriului nominalizat la concursul Best Turism Villages 2024

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0