Legea privind înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis. Proiectul de lege a fost inițiat de un grup de parlamentari PNL și PSD și a fost votat pe 29 noiembrie de Camera Deputaților ca for decizional cu unanimitate de voturi.
În lege se arată că Punctul Gastronomic este o unitate de valorificare a producției primare locale, situate într-o locație rurală, unde se prepară și se servesc mâncăruri specifice zonei direct consumatorului final, maximum 15 persoane.
„Produsele alimentare din oferta Punctului Gastronomic Local se prepară din materii prime disponibile pe plan local, provenite în principal din producția primară de la nivelul exploatației proprii, de la producători, pescari, vânători, culegători și colectori de produse forestiere nelemnoase” se arată în lege.
Te-ar putea interesa: Ciucă, mesaj de Ziua Minorităților Naționale: Celebrăm diversitatea culturală, etnică și religioasă
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://informatiahr.ro/la-bilbor-a-fost-deschis-primul-punct-gastronomic-local-din-nordul-judetului/