Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
INGRIJIREA TENULUI
Adaugat: 27 Mai 2013    Actualizat: 21 Iulie 2013

4 lucruri obligatorii de care pielea ta are nevoie zilnic

 

     Cu aproape 1.7 metri patrati de piele expusa care isi da toata silinta sa ne protejeze organismul, este normal ca si noi sa ne implicam mai mult in ingrijirea ei. Pielea expusa se numeste, de fapt, epiderma, si este cea mai vulnerabila la mediul inconjurator. Insa, oricate creme, lotiuni, seruri, si alte produse cosmetice ai folosi, daca nu tii cont de ingrijirea de baza, pielea ta poate avea de suferit. Care este ingrijirea de baza? Diva Hair iti ofera raspunsul, cu 4 dintre acele "gesturi" obligatorii pe care trebuie sa i le faci cadou in fiecare zi pielii tale, daca iti doresti ca ea sa ramana frumoasa:

Pielea trebuie curatata in fiecare zi

    Poti folosi un simplu sapun si apa sau poti alege un intreg arsenal de curatare: scrub, cleanser, spuma ... . Momentul ales nu are nici el importanta. Poti sa alegi sa iti faci rutina de ingrijire dimineata sau seara, sau in ambele momente ale zilei. Oricum ar fi, pielea ta trebuie ajutata sa elimine celulele moarte, astfel incat celulele sa se regenereze. Apoi, trebuie ajutata sa se curete de toate impuritatile pe care mediul inconjurator le coboara in pori. Din pacate, ea nu poate sa faca asta singura. Desigur, trebuie sa mai tii cont de un lucru: sa alegi produsul potrivit pentru pielea ta. Se prea poate ca ceea ce face bine pielii corpului sa nu fie indicat si pentru tenul tau, iar un produs potrivit poate face minuni. Nu exagera cu produsele exfoliante. Foloseste-le doar o data pe saptamana, iar daca ai tenul uscat evita sapunul.

Pielea trebuie hidratata in fiecare zi

    Desi o spunem de fiecare data, nu o spunem indeajuns de des: pielea are nevoie de hidratare! Si nu numai pentru a isi mentine elasticitatea, ci si pentru a se regenera mai repede si mai bine, pentru a isi mentine aspectul luminos, pentru a preveni aparitia oricarei probleme, de la eczeme la mult-detestata acnee. Si nu, nu are importanta ce tip de ten ai, chiar daca este gras, el trebuie hidratat, poate nu de la exterior, dar cu siguranta din interior. Organismul nostru este format din 55% pana la 75% din apa, iar ea este cea care elimina toxinele din corp, permite celulelor sa absoarba nutrimentele, si mentine uzina noastra biologica la randament maxim. Din nou, repetam si repetam un detaliu vital: bea 2 litri de apa pe zi! De ei depinde buna functionare a organismului tau, dar si aspectul sanatos al pielii tale.

Pielea trebuie protejata in fiecare zi

    Cel mai mare dusman al pielii noastre este soarele, el este responsabil de imbatranirea ei prematura, de aparitia ridurilor, a petelor inestetice, a zonelor decolorate. De fapt, ceea ce credem noi ca este piele imbatranita, este, de fapt, piele distrusa de soare. Iar tu te poti feri de acest dusman cu cea mai mare usurinta: o crema de zi cu factor de protectie solara, aplicata in fiecare dimineata cand iesi din casa. Si numai pe fata! Pe toate zonele care sunt expuse soarelui: gat, incheieturile mainilor, picioarele - daca acestea sunt descoperite. Astfel, nu numai ca te protejezi de aparitia unor boli grave precum cancerul de piele, dar poti sa iti ajuti pielea sa isi mentina aspectul tanar pentru vreme indelungata.        Foloseste un factor de protectie de cel putin 15 si aplica acea crema cu cel putin 20 de minute inainte sa te expui soarelui, pentru a permite ingredientelor active sa actioneze.

Pielea trebuie hranita in fiecare zi

    Pielea are nevoie de hrana pentru a putea sa se regenereze, sa isi mentina aspectul tanar, sa functioneze la un nivel optim. Are nevoie de Acizi Grasi Esentiali si de Antioxidanti. Desigur ca aceste doua "alimente" vitale pentru piele pot fi oferite in doua modalitati: prin diferite produse cosmetice cu aceste ingrediente sau/si printr-o alimentatie bogata in aceste nutrimente.

Acizii Grasi Esentiali ajuta in construirea membranelor lipidice ale celulelor, cele care se ocupa cu protejarea continutului celulei dar si cu protectia ei fata de factorii externi, functionand ca un zid de aparare. Cei mai importanti acizi grasi esentiali sunt Omega-3 (il gasesti in somon, sardine, seminte de in, fasole neagra, nuci, spanac), Omega-6 (carne de pui, cereale, uleiuri) si acidul linolenic sau GLA (in majoritatea uleiurilor din plante).

Antioxidantii sunt cei care au devenit eroii nostri, pentru ca sunt benefici pentru sistemul cardiovascular si previn cancerul. Ii gasim in o multime de alimente: fructe, legume, fructe de mare, uleiuri. Ei se lupta cu radicalii liberi, cei care distrug moleculele si pot dauna celulelor pielii. De fapt, antioxidantii sunt minunati nu numai pentru piele, ci pentru fiecare celula a organismului nostru. Cei mai importanti pentru piele sunt vitamina C, cea care creste productia de colagen (cereale integrale, mere, citrice) si vitamina E, cea care protejeaza si hraneste membranele celulare (ulei din germeni de grau, migdale, unt de arahide). Alti antioxidanti care sunt foarte importanti pentru pielea ta sunt: seleniu, tiamina, beta-carotenul si zincul.
      Prin urmare, cele 4 reguli obligatorii de ingrijire a  pielii nu necesita chiar un mare efort din partea ta. Iar pielea merita sa ii acorzi o astfel de atentie. Tu tii cont de aceste patru mici, dar vitale, reguli cand ai grija de piele in fiecare zi?

Sursa foto: http://www.divahair.ro/images/speciale/articole/gabriela_diva/2012.10.23/121311807.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună
Unele prietenii pot fi toxice, la fel ca și unele relații.
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului
O procedură specifică medicinei chinezești ce poate face minuni pen...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Macron: Să fim lucizi, Europa poate muri!

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0