Uleiul este indispensabil atunci când vine vorba despre prepararea mâncărurilor. Trebuie însă să știm că există uleiuri care nu rezistă la temperaturi prea ridicate și dacă totuși le folosim, ele pot dăuna sănătății.
Cele mai bune uleiuri sunt cele bogate în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, precum cel de măsline. Aceste grăsimi contribuie la reducerea riscului de boli de inimă.
Când nu mai trebuie folosit uleiul
Punctul de ardere al uleiului este atins atunci când uleiul scoate fum și se descompune. În acel moment, uleiul își pierde considerabil din valoarea nutritivă și, pe lângă faptul că devine toxic, poate da și un gust neplăcut alimentelor.
Uleiuri ideale pentru prăjire la temperatură mare:
- uleiul de arahide;
- uleiul de susan;
- uleiul de soia.
Uleiuri cu punct de ardere moderat, bune pentru sotare la foc mediu spre mare:
- ulei de avocado;
- ulei de porumb;
- ulei de canola.
Uleiuri bune de folosit în salate, ca dressing, în general uleiurile cu punct de ardere scăzut:
- ulei de semințe de in;
- ulei de dovleac;
- ulei de sâmburi de struguri.
Te-ar putea interesa: Extensiile de gene - Extrem de populare, dar cu riscuri pentru sănătate!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://gsd.protv.md/lifestyle/care-este-cel-mai-bun-si-mai-sanatos-ulei-pentru-prajit---2564352.html