Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 17 Septembrie 2018

      Alimentele nu se păstrează doar la congelator sau la frigider. Mirosul adevărat, gustul autentic È™i textura intactă a produselor se pot păstra timp îndelungat prin mai multe metode de conservare. Iată câteva variante eficiente pentru a păstra alimentele:

 

      Conservarea cu ulei. Această metodă a fost descoperită încă din timpul civilizaÈ›iilor etrusce È™i romane. Tehnica permite păstrarea vitaminelor È™i a nutrienÈ›ilor pentru o perioadaă destul de lungă de timp. În plus, uleiul protejează foarte bine de bacterii È™i microorganisme, păstrând alimentele nealterate. Acest proces are avantajul de a se potrivii majorității produselor: de la carne È™i peÈ™te, la legume.

 

      Conservarea în oÈ›et. Ceapa, castraveÈ›ii, gogoÈ™arii È™i morcovii se conservă foarte bine dacă sunt puÈ™i în oÈ›et. Inconvenientul este că procesul necesită o mare cantitate de sare adăugată, iar gustul se schimbă uÈ™or, însă adăugarea ierburilor aromate È™i a condimentelor contribuie la păstrarea savorii alimentelor.

 

      Ambalarea în vid. Oxigenul este principalul factor care duce la degradarea alimentelor È™i oxidarea grăsimilor, astfel că tehnica de vacuum este o variantă bună de conservare. Aparatul cu care se realizează procesul este accesibil la preÈ›, iar riscul de alterare a alimentelor scade de aproximativ patru ori. După vidare, produsele trebuie păstrate la frigider.

 

      Afumarea. Una dintre cele mai vechi tehnici de conservare, apărută odată cu descoperirea focului. Prin acest procedeu se îmbunătățeÈ™te foarte mult savoarea alimentelor. Cele mai frecvente produse supuse afumării sunt cârnaÈ›ii, carnea, peÈ™tele, brânzeturile dar È™i anumite legume.

 

      Deshidratarea. Cel mai sănătos mod de a conserva un aliment fără a-i modifica substanÈ›ele hrănitoare este deshidratarea, adică îndepărtarea apei din componență. Aceasta este una dintre cele mai eficiente tehnici de păstrare a alimentelor, acestea putând să se conserve nealterate de la luni, până la ani de zile.

 

      Conservarea cu zahăr. O metodă destinată fructelor, dar care se poate folosi È™i pentru anumite tipuri de carne. Vechii egipteni foloseau mierea în procesul de mumificare. Zahărul are proprietatea de a preveni ca microorganismele să se reproducă È™i păstrează aroma originală a alimentelor pentru mult timp.

 

      Conservarea cu sare. Se foloseÈ™te cu precădere în conservarea cărnii. Aceasta nu numai că îÈ™i meÈ›ine aroma È™i gustul, dar devine È™i mult mai fragedă, prin urmare mai uÈ™or de pregătit.

 

      Conservarea în untură. În zilele noastre se întâlneÈ™te mai des la sate, È™i este destinată exclusiv conservării cărnii È™i a peÈ™telui. Metoda presupune ca produsele să fie fierte sau prăjite înainte de a se acoperi integral cu untură sau grăsime topită. Alimentele capătă un gust deosebit, pot rezista până la maximum jumătate de an, dar trebuie avut grijă ca temperatura să fie una scăzută.

 

 

Sursa foto: //www.pargourmandise.fr/conserver-ses-aliments/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Masca pentru păr lucios a Corinei Caragea – Se poate prepara acasă și este o minune pentru podoaba capilară
Corina Caragea a dezvăluit secretul părului lucios.
 
Scruburi homemade pentru piele, recomandate de dermatologi
Dermatologii recomandă să folosim scruburi pentru piele pe care le p...
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun
Cerealele consumate la micul dejun îți oferă o senzație mai mare d...
 
Uleiul de neem și beneficiile pe care le aduce părului și scalpului
Uleiul de neem este, spre exemplu, ideal pentru înlăturarea mătreț...
 
Alimente care conțin mai mult zahăr decât crezi
Dacă vrei să reduci consumul de zahăr, iată ce alimente să eviți...
 
Cele mai bune materiale pentru perna de dormit
Un somn odihnitor necesită o pernă confortabilă.
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze
Dacă te-ai uitat în oglindă și ți se pare că arăți efectiv mai...
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile
Machiajul este metoda de a ne pune în valoare frumuseÈ›ea naturală Ã...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Vești bune pentru români! Scad facturile la gaze naturale

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Rusia amenință România că va testa sistemele Patriot pe teritoriul nostru

» 14 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
5 trucuri pentru un machiaj de vară durabil, natural și fresh

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dealul Lempeș, rezervația unde cresc două plante unice în Europa

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Primăria Amara, anunț pentru locuitorii de pe 4 străzi ale localității

» 15 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
Deputat PNL de Giurgiu: Fiecare localitate are problemele sale specifice

» 14 Mai 2024 | Comentarii 0