Laptele de ovăz se poate folosi în același mod ca laptele de soia, orez sau migdale. Are un gust ușor, puțin dulce și este un înlocuitor perfect al laptelui degresat.
Proprietățile laptelui de ovăz
Conține 10 tipuri de minerale și 15 de vitamine. O singură ceașcă are 36% din DZR de nutrienți; conține de 2 ori mai multă vitamina A decât laptele de vacă, dar și fier, un mineral esențial vegetarienilor.
Nu are lactoză, dar este bogat în calciu, conține chiar mai mult decât laptele de vacă.
Nu conține multe grăsimi. O porție de lapte de ovăz are doar 2,5 grame grăsimi și nici un gram de grăsimi saturate. Ca o comparație, laptele de vacă are 8 grame grăsimi, dintre care 5 sunt saturate.
Beneficiile laptelui de ovăz
Curăță arterele prin reducerea nivelului de colesterol.
Stabilizează zahărul din sânge, fără să crească producția de glucoză.
Inhibă acumularea de substanțe toxice în intestin.
Scade tensiunea arterială și detoxifică sângele.
Crește nivelul bacteriilor sănătoase din intestine.
Îmbunătățește performanțele fizice.
Îmbunătățește calitatea somnului.
Pe lângă beneficiile pentru sănătate, laptele de ovăz este bun și pentru frumusețe, putând fi folosit în afecțiuni precum eczeme, dermatită, mâncărimi, varicelă, uscăciunea pielii; se aplică direct pe piele.
Te-ar putea interesa: Mituri despre sănătate în care nu ar trebui să mai crezi!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://dozadesanatate.ro/proprietatile-si-beneficiile-laptelui-de-ovaz/