Ceaiul de fenicul este folosit încă din cele mai vechi timpuri, în medicina tradițională, pentru a ameliora și preveni problemele digestive. În cazul meselor copiase, cum sunt cele de Crăciun și Revelion, ceaiul de fenicul va fi un adevărat aliat al sistemului digestiv.
Beneficii ale ceaiului de fenicul
Datorită conținutului de uleiuri esențiale, precum anetolul, ceaiul de fenicul are proprietăți antiinflamatoare și ajută astfel la reducerea gazelor și a balonării.
Ceaiul de fenicul relaxează mușchii tractului digestiv, a stomacului și intestinelor, iar acest lucru facilitează procesul de digestie, fapt care duce la un disconfort scăzut după o masă bogată.
Reduce spasmele musculare ce pot apărea în timpul digestiei, iar această abilitate face ca durerile abdominale și crampele să nu aibă loc.
Ceaiul de fenicul stimulează secreția de bilă, esențială în digestia grăsimilor.
Ajută, de asemenea, la neutralizarea excesului de acid gastric și reduce astfel simptomele de indigestie și aciditate. În acest caz se recomandă consumul cu 30 de minute înainte de masă.
Te-ar putea interesa: Fațetele dentare - Beneficii și dezavantaje!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.gorjonline.ro/sfaturi-pretioase-ale-nutritionistilor-pentru-masa-de-sarbatori-cum-sa-nu-ti-pice-greu-alimentele/