Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 31 Octombrie 2019

        Autoritățile sunt somate să stabilească salariul minim pe economie printr-un mecanism realizat în baza unor criterii transparente și obiective, cu care să fie de acord toți partenerii sociali. Cererea vine din partea Confederației Patronale „Concordia”, care reunește unii dintre cei mai importanți angajatori din România, potrivit „Adevărul”.

        Patronatele se declară îngrijorate de „modul intempestiv cu care Guvernul promovează majorarea salariului minim pe economie” care ar putea să se aplice de la 1 ianuarie 2020, asta deși anterior autoritățile au anunțat că renunță la această măsură.

        „Fără a contesta principiul în sine al majorării retribuţiei pentru munca prestată, CP Concordia aduce din nou în atenţia autorităţilor, indiferent de orientare politică, necesitatea respectării principiilor predictibilităţii privind măsurile economice şi fiscale. Fără consultarea reală a angajatorilor din mediul privat, fără acordarea unei perioade de timp suficiente pentru o dezbatere aprofundată cu partenerii sociali şi o analiză corespunzătoare de impact, asemenea măsuri pot ajunge să aibă efecte contrare celor scontate, astfel după cum a fost deja cazul cu alte acte normative care au afectat drastic bugetele deja aprobate ale agenţilor economici – exemplu: OUG 114/2018” transmite Concordia.

        Patronatele spun că la ședința din 28 octombrie a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, în cadrul căreia s-a analizat proiectul de Hotărâre de Guvern privind majorarea salariului minim pe economie, nu au participat deoarece întâlnirea nu respecta Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului. Chiar și așa, a doua zi proiectul de HG a fost imediat introdus pe ordinea de zi a Consiliului Economic și Social (CES).

        Concordia precizează că un proces amplu de consultare publică privind definirea mecanismului responsabil cu stabilirea salariului minim, a fost lansat cum doi ani și ulterior abandonat de autoritățile competente fără nicio explicație. Cât despre valoarea majorării propuse, nu au fost precizate date referitoare la productivitate, inflație, impactul asupra ocupării sau alte elemente necesare analizării impactului propunerii.

        „Toate sectoarele economiei se confruntă cu o lipsă acută de forţă de muncă, iar angajatorii sunt conştienţi că un nivel ridicat al salariului este un stimulent important pentru angajare. CP Concordia înţelege aceste provocări şi a iniţiat discuţii cu partenerii sindicali atât direct, cât şi prin intermediul federaţiilor sale membre, în format bi-partit, pentru un mecanism transparent, obiectiv şi predictibil. Avem convingerea că doar un dialog real al autorităţilor cu partenerii sociali va conduce la adoptarea unor soluţii durabile privind ritmul şi cuantumul ajustărilor salariului minim, în beneficiul angajaţilor şi angajatorilor, deopotrivă” atrage atenția Confederația Patronală „Concordia”.

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

Sursa foto: ://www.bihon.ro/femeie-retinuta-dupa-ce-a-furat-un-portofel-cu-bani-si-acte-din-biroul-unei-societati-comerciale/1934895


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Șase agenți de la Rutieră, reținuți pentru mai multe infracțiuni
Șase polițiști de la Rutieră au fost reținuți și acuzați de lu...
 
Posibilitatea obligativității purtării măștii în casă și mașină, criticată dur de un cunoscut avocat: Un minunat prilej de a te transforma într-un pericol public!
Avocatul Gheorghe Piperea critica recomandarea premierului Orban refer...
 
E oficial! Iată cum va începe școala din 14 septembrie
Președintele României a anunțat când și în ce condiții va înce...
 
Guvernul a stabilit care sunt cele 25 de boli pentru care este obligatorie carantina sau izolarea
Autoritățile au pus în dezbatere publică un proiect care prevede c...
 
Ministrul Sănătății vrea prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile
Ministrul Nelu Tătaru a declarat că este necesară prelungirea stăr...
 
Ministrul Agriculturii - Când și cu cât vor fi despăgubiți fermierii afectați de secetă
Despăgubirile vor fi virate imediat după rectificarea bugetară, a s...
 
Zilierii și sezonierii vor primi sprijin financiar de la stat. Câți bani se dau
Zilierii și sezonierii afectați de pandemie vor primi 35%, respectiv...
 
Un medic spune ce trebuie să facem pentru a scăpa de avalanșa infectărilor cu Covid-19
Doctorul Virgil Musta spune ce reguli trebuie să respectăm pentru a ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Medic renumit, declarații uluitoare despre testele pentru Covid-19: Dacă o probă e pozitivă, toate sunt declarate la fel

» 13 August 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ministrul Sănătății vrea prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile

» 12 August 2020 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Ce culori se poartă în sezonul toamnă-iarnă 2020

» 11 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
De unde să vezi panorama Brașovului?
BRASOV
» 10 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MEHEDINTI
 
Un candidat la Primăria Severin are un proiect pentru transformarea Stadionului 1 Mai

» 13 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRASOV
 
Primăria Brașov a alocat 47,74 milioane de lei pentru izolarea termică a unor blocuri sociale

» 12 August 2020 | Comentarii 0