Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 16 Iulie 2013

Scandal din cauza unui laborator clandestin de medicamente. Un ieșean a contrafăcut un cunoscut medicament al Antibiotice

 

         IAȘI. Un bărbat în vârstă de 37 de ani, terapeut privat, va trebui să dea socoteală în instanță, după ce a fost acuzat de comercializarea unui medicament contrafăcut.
         Procurorii l-au trimis în judecată pe Petru Ungureanu, pentru punere în circulație de medicamente fără respectarea prevederilor legale. În urmă cu câteva luni, SC Antibiotice SA Iași a sesizat Parchetul cu o plângere în care solicita identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care, prin postarea pe site-uri de oferte de vânzare cu privire la produse cu denumirea „Cicatrol“, au comis infracțiuni.
         >Compania Antibitice este titulara certificatului de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) pe un termen de zece ani pentru marca „Cicatrol“, act care conferă protecție pe teritoriul României pe întreaga durată de valabilitate, precum și un drept exclusiv asupra mărcii. Produsul purtând marca respectivă nu a fost introdus pe piața farmaceutică, aflându-se în ultimele faze de cercetare și testare și într-o etapă premergătoare obținerii de autorizații specifice.
         Contrar acestei stări de fapt, pe 15 noiembrie 2011, șeful Biroului de Logistică-Promovare a constatat pe Internet că pe mai multe site-uri sunt postate anunțuri de comercializare a produsului „Cicatrol“, sub formă de cremă și de gel. Pe toate acele site-uri era dat un număr de telefon mobil pentru contactarea vânzătorului auto-intitulat „Ungureanu“ și cu adresa în Iași.
         Numele unui spital, implicat în poveste
         În urma verificărilor, anchetatorii au constatat că vânzătorul era Petru Ungureanu, care este înregistrat ca pesoană fizică autorizată (PFA). Oamenii legii au susținut că, la sediul PFA Ungureanu P. Petru, de pe strada Sf. Sava, individul avea un laborator clandestin în care producea mai multe mărfuri, printre care și creme sau geluri contrafăcute purtând denumirea „Cicatrol“.
         După efectuarea unor percheziții, au fost ridicate 35 de produse tip cremă cu inscripția „Cicatrol“, dintre care patru cutii purtau sigla Spitalului Militar din Iași. De asemenea, au fost identificate 3.400 de cutii din plastic de culoare albă, de diferite mărimi, asemănătoare cu cele în care era ambalat produsul „Cicatrol“, precum și 196 de etichete tip autocolant cu inscripția „Cicatrol“.
         Pe 8 decembrie 2011, polițiștii l-au prins pe Ungureanu în spatele Complexului Comercial „Hala Centrală“ având asupra sa cinci cutii cu eticheta „Cicatrol“, despre care a declarat că urma să i le vândă unei persoane necunoscute cu prețul de zece lei.
         Anchetatorii au constatat că, în perioada ianuarie 2009 – 30 ianuarie 2012, Ungureanu a expediat prin oficiile poștale din Iași 406 colete. Unul dintre martorii contactați de procurori a declarat că a cumpărat produsul de pe un site, l-a folosit pentru cicatrizarea unor leziuni lăsate de arsuri, dar că nu a avut niciun efect.
         În scop umanitar!
         Un alt martor care a susținut că s-a întâlnit cu Ungureanu a precizat că acesta din urmă i-a spus că a lucrat „cu dr. Oiță (presupusul inventator al produsului – n.r.) în cadrul Spitalului Militar din Iași“.
         „La audieri, învinuitul Petru Ungureanu a arătat că a preparat 50 de cutii care conțineau crema Cicatrol, și anume o loțiune cicatrizantă, pe bază de plante, după o rețetă proprie. Acesta a susținut că a adăugat indicativul «STD», care reprezenta un standard de calitate impus de el însuși! Contrar probatoriului administrat, el a precizat că a oferit majoritatea produselor la cunoștințe și prieteni, în scop umanitar, fără ca produsul să aibă rezultate adverse ori secundare. Atât ambalajul de prezentare, eticheta produsului, cât și prospectul erau făcute pe calculator de învinuit, fără a fi supuse unui control specializat, fără a fi testată eficiența medicamentului introdus pe piață“, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, prim-procurorul adjunct Irina Perjoiu.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Polițiștii care au torturat și sechestrat doi tineri pentru că le-au atras atenția că nu poartă mască, au fost reținuți de procurori
8 polițiști de la Secția 16 a Capitalei au fost reținuți în anch...
 
Barna, acuzat că a modificat bugetul „noaptea ca hoții”, ca să ia bani de la săraci și să dea la bogați
Dan Barna, acuzat că ia bani „noaptea ca hoții” de la sectoarele...
 
Bode, despre faptul că polițiștilor li se induce în subconștient că numărul de amenzi aplicate este un `indicator` de performanță
Ministrul Afacerilor Interne a vorbit despre faptul că polițiștii t...
 
Carburanții se scumpesc de la o zi la alta
Scumpirea carburanților se va reflecta în costurile de transport pen...
 
USR mai rău decât PCR. Acuzații grave aduse partidului lui Barna de către un fost membru
Un jurnalist exclus din USR a spus că practicile partidului le între...
 
Gheorghiță: Se estimează că vaccinurile au 1 an nivel de protecție. A treia doză ar putea fi administrată
Coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare anti-Covid a vorbit de...
 
Adrian Severin: Justiția din România, o putreziciune
În contextul dosarului în care sunt implicate Elena Udrea și Ioana ...
 
O nouă escrocherie circulă în mediul online! Sunt vizați clienții unei mari companii
Clienții operatorului Digi sunt avertizați de o escrocherie care cir...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
A fost finalizat ordinul care modifică modul de organizare a activităților din unitățile de învățământ

» 07 Martie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Marius Oprea: Cioloș ar avea curajul să-și publice livretul militar?

» 06 Martie 2021 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Sfaturi vintage pentru frumusețe contemporană

» 07 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Complexul geologic Racoșul de Jos, aspirant la titlul de geoparc UNESCO
BRASOV
» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CARAS SEVERIN
 
Lucrări în plină desfășurare în comuna Constantin Daicoviciu

» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRASOV
 
Orașul Rupea pune la dispoziția CJ Brașov două terenuri pentru amenajarea unei stații de transfer deșeuri și a unui centru de aport voluntar

» 04 Martie 2021 | Comentarii 0