Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 09 Iunie 2013    Actualizat: 20 August 2013

Mănduc riscă suspendarea din funcţia de primar

 

         Laurenţiu Pop a depus o plângere penală împotriva lui Mănduc pentru că acesta refuză să respecte decizia Tribunalului Braşov. Conform art. 261 si 262 din Codul muncii refuzul lui Mănduc constituie infracţiune, iar acesta riscă suspendarea din funcţia de primar
         Tribunalul Braşov a decis reintegrarea în muncă a fostului lider al Sindicatului Salariaţilor din Primăria Făgăraş, Laurenţiu-George Pop, pe funcţia avută anterior emiterii dispoziţiei nr. 2001/6.09.2010 emisă de Primarul Municipiului Făgăraş. Însă Mănduc refuză să pună în aplicare dispoziţiile instanţei, motivând că Pop nu ar fi fost angajat al Primăriei Făgăraş. Această explicaţie halucinantă i-a fost transmisă fostului lider al sindicatului prin adresa 10102/08.05.2012, fiind întocmită de consilierul juridic Anca Vlad şi contrasemnată de primar. Mai mult, în aceeaşi adresă i se comunică lui Pop că "nu există nicio dispoziţie a instanţei prin care Municipiul Făgăraş este obligat să văsigure preluarea".
         Pentru că Mănduc refuză să respecte decizia instanţei de a-l reintegra în muncă pe Laurenţiu-George Pop şi de a-i plăti salariile restante, acesta a formulat în cursul săptămânii trecute o plângere penală împotriva primarului şi funcţionarilor publici care trebuiau să execute cele dispuse de Tribunalul Braşov.
         "Plângerea penală nu era soluţia pe care mi-am dorit-o. Nu aş fi vrut să fiu pus în situaţia asta. Am sperat că, văzând că instanţa mi-a dat dreptate, primarul se va trezi din beţia provocată de puterea avută în aceşti patru ani şi va respecta în sfârşit legea, lăsând la o parte orgoliile personale. Din păcate refuză în continuare să accepte realitatea, abuzând de puterea care o are ca şi primar. Astfel că m-am văzut obligat să formulez o plângere penală împotriva lui". Prin adresa nr. 10102 din 23.04.2012 Laurenţiu-George Pop a solicitat punerea în executare a sentinţei nr. 573/M, pronunţată de Tribunalul Braşov, însă dispoziţiile instanţei nu au fost executate nici până în prezent, cu toate că art. 261 Codul muncii impune un termen de 15 zile.
         Conform prevederilor legale în vigoare sunt îndeplinite condiţiile existenţei infracţiunilor menţionate în art. 261 şi art. 262 din Codul muncii, deoarece există o hotărâre judecătorească definitivă care obligă la plata salariilor către subsemnatul, Pop a formulat o solicitare expresă referitoare la executarea dispoziţiilor instanţei de plată a salariilor şi reintegrare în muncă, a curs termenul de 15 zile de la data cererii de executare formulată de fostul lider al sindicatului şi, cu evidentă rea-crediţă, nu a fost efectuată în intervalul amintit nici plata salariilor, nici reintegrarea în muncă. Aşadar Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş va trebui să ia în considerare plângerea lui Laurenţiu-George Pop şi să înceapă urmărirea penală împotriva lui Constantin Sorin Mănduc, fapt ce va avea ca efect imediat suspendarea acestuia din funcţie.
         "Consider că primarului îi este frică de impactul pe care l-a avut în rândul făgărăşenilor ştirea că am câştigat şi al doilea proces intentat lui şi administraţiei publice locale, care se va materializa printr-un val de antipatie care îl va afecta cu siguranţă pe data de 10 iunie când se va alege noul primar. După publicarea ştirii în Monitorul de Făgăraş şi transmiterea ei şi prin intermediul unui post tv local, mulţi oameni m-au oprit pe stradă pentru a mă felicita în primul rând pentru curajul de mă lupta de unul singur cu primarul şi consiliul local, dar şi pentru a-mi cere sfatul cu privire la problemele pe care le au din cauza primarului sau a unor funcţionari publici din primărie. Este de neimaginat câte probleme a generat actuala conducere a Primăriei Făgăraş" a declarat Laurenţiu-George Pop.
         Fostul lider al sindicatului din primărie a mai spus că va sesiza şi Inspecţia Muncii Bucureşti, Avocatul Poporului şi Parchetul General al României cu privire la refuzul lui Mănduc de a respecta legea.
 

Sursa Foto: Facebook.com

Fagaras, BRASOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
Ploi, frig și vijelii în perioada următoare
Meteorologii anunță că vremea va fi mai rece decât normalul aceste...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0