Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 21 Ianuarie 2019

      În urma unor cercetări care s-au extins pe o perioadă de un an, Asociația Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj, a ajuns la concluzia că Laura Codruța Kovesi și-a plagiat teza de doctorat, inspirându-se din lucrările a cel puțin 11 autori. „E pur si muove... sau de ce teza lui Kovesi este la fel de sigur plagiată pe cât este de sigur că Pământul se învârte” este titlul comunicatului transmis de Asociația GRAUR în care se menționează că se vor face toate demersurile necesare către organele abilitate cu privire la obținerea unui titlu științific garantat de stat prin declarația considerată a fi mincinoasă a Laurei Codruța Kovesi cu privire la calitatea sa de autor al tezei plagiate.

 

      „După un an de zile de cercetări temeinice suntem în măsură să confirmăm că există toate argumentele factuale care permit concluzia că teza lui Kovesi este plagiată, să confirmăm că decizia elaborată de un organ consultativ al Ministerului Educației a fost realizată cu rea-credință și fără minimă competență profesională. Anunțăm că Asociația GRAUR va solicita Ministerului Educației anularea deciziei de ne-plagiat emise în cauză și retragerea de îndată a titlului de doctorat acordat în condiții nelegale dnei Laura Codruța Kovesi. Solicităm Ministerului Educației sancționarea tuturor persoanelor implicate în acțiunile de analiză lipsită de fundament a deciziei în discuție  (...)” se arată în comunicatul Asociației.

 

      Prof. univ. Dorin Isoc, președintele Asociației GRAUR atrage atenția asupra faptului că, decizia la care a ajuns un organ consultativ al Ministerului Educației a fost luată pentru a „favoriza autorul plagiator”. Mai mult, reprezentanții GRAUR afirmă că lumea academică și oamenii de bună credință sunt indignați de felul în care, în cazul Kovesi, o autoritate a statului a acționat și a reușit să ridice standardul dublu la nivelul de „stat perpendicular”, adică „legea pentru unii nu este legea pentru toți”.

 

      „Aici este problema interesantă: comisia de analiză, de fapt, a lucrat pentru favorizarea autorului plagiator. Cât timp fapta de plagiat este dovedită, la fel ca și la furt, cel care o făptuiește se numește hoț sau plagiator. Ce a făcut această comisie: a minimizat tot ce a constatat în teză. Sunt trei elemente pe care le-a făcut comisia, de o gravitate extremă. În priul rând, a făcut niște interpretări cu adăugare la lege. Și a făcut o constatare originală care nu are nimic de-a face cu prevederile legii și cu practica plagiatului în întreaga lume. A doua faptă deosebit de gravă: a inventat o situație nouă în care a declarat că, pentru drept, furarea legii, a textului de lege, nu este plagiat. Adică eu X-ulescu iau din textul de lege cât vreau, mă servesc, și pun deasupra numele meu, și rezultă că eu am scris textul de lege. Această situație a făcut ca, din ceea ce s-a constat că ar fi plagiat, să rămână la aprecierea acestei comisii 4%. Nu există hoț de 4%, există furturi de la persoane care sunt autori. Noi am constatat absolut riguros că sunt 11 persoane de la care s-a furat. Iar acum venim și întărim, în afară de aceste 11 persoane, și-a însușit texte de lege și de reglementare. (...) Al treilea element: comisia nu a ținut seama de faptul că autoarea tezei a obținut titlul în condiții de fals în declarații. Nu ajunge să susțină teză de doctorat decât persoana care este autor al tezei (...) ori cele 11 plagiate plus textele de lege, nu au fost făcute din greșeală. Autorul cunoștea că este falsă lucrarea despre care spune că îi aparține.” a explicat prof. univ. Dorin Isoc.

 

      Kovesi, ce ai făcut ca să primești un verdic favorabil din partea comisiei respective? 

 

 

Sursa foto: ://www.antena3.ro/actualitate/sinteza-zilei-prof-univ-dorin-isoc-kovesi-cel-putin-11-autori-furati-pentru-lucrarea-de-doctorat-504304.html

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
MAI propune: Brățări electronice pentru cei în control judiciar și arest la domiciliu
„Modificările au ca obiectiv creșterea gradului de siguranță pub...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0