Lemnaru îl acuză pe Iliuţă, de la DSV, de abuz în serviciu: „Ne-a făcut ciufuţi şi nesimţiţi!”
Un fost angajat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj aduce acuzaţii grave la adresa directorului instituţiei, Ion Iliuţă, pe care îl acuză de abuz în serviciu, dar şi de faptul că acesta l-a jignit, atât pe el, cât şi pe ceilalţi angajaţi. Pe cealaltă parte, directorul DSVSA Gorj spune că acuzaţiile nu se confirmă şi că nu a adus injurii sau jigniri niciunui coleg de-ai săi.
Constantin Lemnaru a lucrat ca asistent veterinar în cadrul DSVSA Gorj din anul 1974 până în august 2011, când a ieşit la pensie. Acesta a sesizat mai multe aspecte referitoare la activitatea directorului Ion Iliuţă, unul dintre ele fiind faptul că foloseşte maşina instituţiei în scopuri personale. „Toată ziua maşina e la cheremul lui, indiferent că o foloseşte pentru treburi de serviciu sau pentru problemele personale. Maşina nu e parcată niciodată în parcul auto al instituţiei, ci la el acasă”, a spus Constantin Lemnaru. „De şase ani, instituţia nu are niciun şofer, am ales varianta să fac şi pe şoferul, eu sunt 24 din 24 la serviciu, mă duc şi noaptea la serviciu cu colegii, în controale. Este o impertinenţă din partea lui ceea ce a spus în legătură cu maşina. Avem o cotă de 100 de litri de combustibil pe lună, care nu a fost consumată niciodată”, a precizat directorul DSVSA, Ion Iliuţă.
„Diaconu este mâna dreaptă a lui Iliuţă”
Constantin Lemnaru l-a acuzat pe Ion Iliuţă şi de abuz în serviciu, spunând că acesta l-a numit pe doctorul Valeriu Diaconu, care este şi lider de sindicat, în funcţia de medic coordonator pe Târgu-Jiu, care nu există în statul de funcţii. „E mâna dreapta a lui Ion Iliuţă, l-a pus medic coordonator pe Târgu-Jiu, nu s-a respectat statul de funcţii, această funcţie nu există, există doar cea de coordonator de circă. Acesta este un abuz în serviciu”, a mai spus Constantin Lemnaru. În replică, directorul DSVSA Gorj a precizat că acest lucru nu este adevărat. „Doctorul Diaconu este un om care de 40 de ani face activitate numai pe abatoare, nu ştiu ce discuţii au avut, mai ales că este lider de sindicat. Un manager îşi organizează treaba cum consideră că trebuie să dea randament, nu există nicio decizie de numire a doctorului Diaconu în funcţia de coordonator pe Târgu-Jiu. Valeriu Diaconu este coordonatorul circumscripţiei numărul 3 şi va ieşi la pensie anul viitor”, a spus Ion Iliuţă.
„Nu am jignit niciodată niciun coleg”
Alte acuzaţii se referă la faptul că Ion Iliuţă îi jigneşte pe subalterni, făcându-i nesimţiţi sau ciufuţi. „În plină şedinţă, ne-a făcut ciufuţi. Ne-a făcut şi nesimţiţi. Nu poţi să pui bază în el, spune că nu jigneşte pe nimeni, dar mie mi-a zis că sunt senil şi că cei care ies la pensie au luat-o razna“, a adăugat Lemnaru. „Sunt vreo 300 de oameni pe care le păstoresc şi nu ştiu dacă cineva poate să-l spună că l-am jignit. Eu sunt un director hotărât şi ferm, dar nu i-am jignit niciodată.
Când a fost în serviciu, de ce nu a făcut sesizări de genul acesta? Nu vreau să răspund la provocările acestui domn. Este un om care şi-a făcut treaba, atât că i-a permis fişa postului. Nu există niciun agent economic care să nu fie controlat. Faptul că un asistent veterinar mă trage la răspundere, mi se pare o chestie banală”, a precizat Iliuţă.
Diaconu: „Afirmaţiile nu sunt adevărate”
Constantin Lemnaru a mai spus că doctorul Valeriu Diaconu, în calitate de lider de sindicat, nu a vrut să îi arate contractul colectiv de muncă. De asemenea, acesta a precizat că în abatoarele aflate în circumscripţia s-au tăiat animale moarte sau furate. Un alt aspect sesizat de Constantin Lemnaru îl reprezintă banii strânşi la sindicat, care nu sunt folosiţi corespunzător. „Eu ţin locul medicilor care pleacă în concediu, iar la ora actuală ţin locul colegului din circumscripţia numărul 1. Nu sunt medic coordonator pe Târgu-Jiu. În legătură cu ceea ce a spus cu privire la sarificarea animalelor moarte sau furate, aceste lucruri nu s-au întâmplat. Este exclus aşa ceva. Nu au existat animale furate care să fie sacrificate, au fost suspiciuni, dar nu au fost sacrificare în abator, ci în alte părţi, în circumscripţia în care a lucrat el s-a întâmplat. În abatoare sunt angajaţi medici oficiali, coordonaţi de medicul de circumscripţie. Nu mi s-a cerut contractul colectiv de muncă, documentele sunt şi la direcţie, putea să le ia şi de acolo, dacă eu aş fi refuzat să i le prezint, dar nu este adevărat. Sesizează nişte lucruri neadevărate. Toţi banii de la sindicat se pun la CEC, s-au cheltuit bani numai pe deplasări, odată la două luni, iar de restul au fost date tichete de sărbători. La ora actuală, există 10.000 de lei în cont, se poate verifica”, a spus medicul Valeriu Diaconu.