Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013

Ilegalităţi ÅŸi minciuni în cascadă la DSV Gorj

 

         Conducerea DSV Gorj a prejudiciat cu peste 4 miliarde de lei vechi medicii veterinari din judeÅ£

         NeglijenÅ£a în serviciu a conducerii DirecÅ£iei Sanitar Veterinare (DSV) Gorj i-a privat pe medicii veterinari din judeÅ£ de peste 4 miliarde lei vechi, reprezentând contravaloarea serviciilor efectuate în perioada 1 mai - 31 decembrie 2008 ÅŸi recepÅ£ionate de forul tutelar, de identificare a animalelor, aplicare a crotaliilor auriculare ÅŸi de înregistrare a datelor aferente în Baza NaÅ£ională de Date, constituită la nivelul Autorităţii NaÅ£ionale Sanitar Veterinare ÅŸi pentru SiguranÅ£a Alimentelor (ANSVSA). Pentru decontarea serviciilor respective era necesară încheierea unor contracte între DSV Gorj ÅŸi medicii veterinari din judeÅ£, în baza unei licitaÅ£ii care, din neglijenÅ£a conducerii, nu a fost organizată. Vechile contracte expiraseră la 30 aprilie 2008, ÅŸi nu s-a derulat procedura de prelungire sau reînnoire a lor, astfel încât nu există bază legală pentru achitarea contravalorii serviciilor prestate de medicii veterinari. Cu toate acestea, confruntându-se cu nemulÅ£umirea generalizată a medicilor veterinari, pentru a evita iminentele litigii în justiÅ£ie, Ion Iliuţă, directorul executiv al DSV Gorj, încearcă la momentul actual să determine ANSVSA să aloce ilegal fondurile necesare efectuării plăţilor restante.

         Bulibăşeală de nedescris la DSV

         Conducerea DSV Gorj recunoaÅŸte că nu s-a organizat licitaÅ£ia, dar motivează că „este o situaÅ£ie generalizată, la nivel naÅ£ional, generată de dispoziÅ£ia expresă a ANSVSA conform căreia trebuiau încheiate acte adiÅ£ionale la vechile contracte”. În realitate, nu a existat nicio dispoziÅ£ie în acest sens. Directorul Ion Iliuţă, Rodica Petricu, director economic, ÅŸi Vasile Popescu, ÅŸef serviciu, susÅ£in, în fals, că au fost încheiate acte adiÅ£ionale pe perioada 1 aprilie-31 decembrie 2008. DeÅŸi iniÅ£ial afirmase că „este venită adresă de sus, să se încheie acte adiÅ£ionale, ÅŸi Ion Iliuţă are perfectă dreptate”, ulterior, confruntat cu dovezile, Vasile Popescu a recunoscut, spăşit, că „nu s-au încheiat acte adiÅ£ionale”(!!!), contrazicându-se. 

         Instigare la fals în înscrisuri?!

         La începutul anului în curs, ANSVSA a solicitat conducerii DSV Gorj să justifice neplata serviciilor de identificare a animalelor. În replică, Ion Iliuţă, prin adresa nr. 25 din 16.01.2009, a recunoscut că „deconturile reprezentând identificarea din lunile noiembrie, decembrie 2008 au fost trecute pe zero, neexistând contracte încheiate” (vezi facsimil). În răspunsul respectiv, ÅŸeful DSV Gorj uită perioada mai-octombrie 2008. Chestionat cum de a putut susÅ£ine, sub semnătură, într-o adresă înaintată Guvernului României, că înregistrează deconturi zero pentru activităţi care fuseseră efectuate de medicii veterinari în perioada de referinţă ÅŸi care trebuiau remunerate, fie ÅŸi în baza aÅŸa-ziselor contracte adiÅ£ionale care, de fapt, îÅŸi încetaseră valabilitatea la 30 aprilie 2008, Ion Iliuţă a afirmat, halucinant, că „este o adresă semnată de directorul economic, care nu are legătură cu solicitările de fonduri”. Precizăm că pe documentul respectiv nu figurează semnătura directorului economic.

         În aceeaÅŸi notă, Vasile Popescu proclamă: „Este vina ANSVSA, ei au cerut «ne daÅ£i cu decont zero», pentru că ei trebuiau să dea undă verde. E o situaÅ£ie generalizată, la nivel naÅ£ional. Li s-a cerut de la BucureÅŸti să dea cu decont zero”. Deci Vasile Popescu declară că autoritatea guvernamentală a ordonat în teritoriu săvârÅŸirea falsului în înscrisuri.

         Nu ÅŸtie stânga ce minte dreapta

         În context, foarte interesant este ÅŸi punctul de vedere al directorului economic, Rodica Petricu, referitor la adresa DSV Gorj: „Eu nu ÅŸtiu, Ion Iliuţă de câte ori semnează se consultă cu mine. Este total eronat. Eu nu ÅŸtiu de ce Vasile Popescu, ÅŸeful Serviciului identificare, îÅŸi asumă răspunderea să trimită pe zero. Această activitate s-a făcut ÅŸi oamenii îÅŸi vor primi banii”. Deci, vinovat nu este directorul executiv, ci subordonatul care l-a indus în eroare…

         Plângeri penale pentru neglijenţă în serviciu

         O parte din medicii veterinari prejudiciaÅ£i vor depune în perioada următoare plângeri penale pentru neglijenţă în serviciu împotriva conducerii DSV Gorj. Pentru fiecare cabinet medical-veterinar, identificarea ÅŸi înregistrarea animalelor reprezintă o activitate de bază, care trebuie neapărat realizată, în absenÅ£a ei neputându-se realiza celelalte acÅ£iuni specifice. Replica medicilor veterinari la circul creat de conducerea DSV Gorj e destul de clară: „Mint cu neruÅŸinare!”.

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție români! Nu se eliberează documente în perioada următoare
Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 1-6 mai nu se ...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Din 13 mai, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Satul Gura Siriului nominalizat la concursul Best Turism Villages 2024

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0