Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013

Ilegalităţi şi minciuni în cascadă la DSV Gorj

 

         Conducerea DSV Gorj a prejudiciat cu peste 4 miliarde de lei vechi medicii veterinari din judeţ

         Neglijenţa în serviciu a conducerii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Gorj i-a privat pe medicii veterinari din judeţ de peste 4 miliarde lei vechi, reprezentând contravaloarea serviciilor efectuate în perioada 1 mai - 31 decembrie 2008 şi recepţionate de forul tutelar, de identificare a animalelor, aplicare a crotaliilor auriculare şi de înregistrare a datelor aferente în Baza Naţională de Date, constituită la nivelul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Pentru decontarea serviciilor respective era necesară încheierea unor contracte între DSV Gorj şi medicii veterinari din judeţ, în baza unei licitaţii care, din neglijenţa conducerii, nu a fost organizată. Vechile contracte expiraseră la 30 aprilie 2008, şi nu s-a derulat procedura de prelungire sau reînnoire a lor, astfel încât nu există bază legală pentru achitarea contravalorii serviciilor prestate de medicii veterinari. Cu toate acestea, confruntându-se cu nemulţumirea generalizată a medicilor veterinari, pentru a evita iminentele litigii în justiţie, Ion Iliuţă, directorul executiv al DSV Gorj, încearcă la momentul actual să determine ANSVSA să aloce ilegal fondurile necesare efectuării plăţilor restante.

         Bulibăşeală de nedescris la DSV

         Conducerea DSV Gorj recunoaşte că nu s-a organizat licitaţia, dar motivează că „este o situaţie generalizată, la nivel naţional, generată de dispoziţia expresă a ANSVSA conform căreia trebuiau încheiate acte adiţionale la vechile contracte”. În realitate, nu a existat nicio dispoziţie în acest sens. Directorul Ion Iliuţă, Rodica Petricu, director economic, şi Vasile Popescu, şef serviciu, susţin, în fals, că au fost încheiate acte adiţionale pe perioada 1 aprilie-31 decembrie 2008. Deşi iniţial afirmase că „este venită adresă de sus, să se încheie acte adiţionale, şi Ion Iliuţă are perfectă dreptate”, ulterior, confruntat cu dovezile, Vasile Popescu a recunoscut, spăşit, că „nu s-au încheiat acte adiţionale”(!!!), contrazicându-se. 

         Instigare la fals în înscrisuri?!

         La începutul anului în curs, ANSVSA a solicitat conducerii DSV Gorj să justifice neplata serviciilor de identificare a animalelor. În replică, Ion Iliuţă, prin adresa nr. 25 din 16.01.2009, a recunoscut că „deconturile reprezentând identificarea din lunile noiembrie, decembrie 2008 au fost trecute pe zero, neexistând contracte încheiate” (vezi facsimil). În răspunsul respectiv, şeful DSV Gorj uită perioada mai-octombrie 2008. Chestionat cum de a putut susţine, sub semnătură, într-o adresă înaintată Guvernului României, că înregistrează deconturi zero pentru activităţi care fuseseră efectuate de medicii veterinari în perioada de referinţă şi care trebuiau remunerate, fie şi în baza aşa-ziselor contracte adiţionale care, de fapt, îşi încetaseră valabilitatea la 30 aprilie 2008, Ion Iliuţă a afirmat, halucinant, că „este o adresă semnată de directorul economic, care nu are legătură cu solicitările de fonduri”. Precizăm că pe documentul respectiv nu figurează semnătura directorului economic.

         În aceeaşi notă, Vasile Popescu proclamă: „Este vina ANSVSA, ei au cerut «ne daţi cu decont zero», pentru că ei trebuiau să dea undă verde. E o situaţie generalizată, la nivel naţional. Li s-a cerut de la Bucureşti să dea cu decont zero”. Deci Vasile Popescu declară că autoritatea guvernamentală a ordonat în teritoriu săvârşirea falsului în înscrisuri.

         Nu ştie stânga ce minte dreapta

         În context, foarte interesant este şi punctul de vedere al directorului economic, Rodica Petricu, referitor la adresa DSV Gorj: „Eu nu ştiu, Ion Iliuţă de câte ori semnează se consultă cu mine. Este total eronat. Eu nu ştiu de ce Vasile Popescu, şeful Serviciului identificare, îşi asumă răspunderea să trimită pe zero. Această activitate s-a făcut şi oamenii îşi vor primi banii”. Deci, vinovat nu este directorul executiv, ci subordonatul care l-a indus în eroare…

         Plângeri penale pentru neglijenţă în serviciu

         O parte din medicii veterinari prejudiciaţi vor depune în perioada următoare plângeri penale pentru neglijenţă în serviciu împotriva conducerii DSV Gorj. Pentru fiecare cabinet medical-veterinar, identificarea şi înregistrarea animalelor reprezintă o activitate de bază, care trebuie neapărat realizată, în absenţa ei neputându-se realiza celelalte acţiuni specifice. Replica medicilor veterinari la circul creat de conducerea DSV Gorj e destul de clară: „Mint cu neruşinare!”.

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0