Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 06 Iulie 2013    Actualizat: 09 August 2013

Caracatita fratilor Ciocan mai castiga o licitatie in Olt

 

         Firma controlata de fratii Ciocan, SC T Dancor Romconstruct SRL Bucuresti, cu tentacule puternice pe Capitala, dar abonata la bani publici si in Olt, a mai castigat o licitatie publica in judet. Si nu oriunde, ci tocmai in comuna natala a fratilor Cornel si Dan Ciocan, Rotunda. Si nu pentru o lucrare de doi bani, ci pentru investitii de peste 9,2 milioane de lei, adica de peste 92 de miliarde de lei vechi care provin din fonduri europene. Este vorba de un proiect integrat finantat prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), pe Masura 3.2.2. privind dezvoltarea rurala.
         Mai precis, firma, "agatata" de Olt printr-un punct de lucru la Redea, dar si prin mai multe contracte cu Consiliul Judetean Olt, va asfalta drumuri comunale, va executa lucrari pentru modernizarea caminului cultural si va ridica un centru social in localitate. Totul a fost pecetluit in 18 martie 2011, cand castigatoarea licitatiei a semnat contractul, sub numarul 56, cu Primaria Rotunda. In document se arata ca se vor realiza servicii de proiectare in vederea realizarii proiectului tehnic, detalii de executie, asistenta tehnica din partea proiectantului, verificarea proiectului, consultanta in managementul proiectului si lucrari de executie pentru obiectivele de investitii incluse in proiectul integrat.
         Primarul din Rotunda a fost ieri foarte rezervat in a ne oferi detalii despre licitatie si investitii. Contactat telefonic, edilul, caruia i-a cazut cam greu intrebarea noastra, ne-a raspuns in doi peri lasand sa se inteleaga faptul ca firma care a castigat licitatia a fost cea mai buna dintre toate societatile participante. "La licitatii din astea trebuie sa ai experienta, sa intrunesti cerintele. Este licitatie cu bani europeni. Nu este usor. Au mai participat inca doua firme, una din Craiova si una din Arges", a declarat, cu pauze, primarul Vergil Sarbu. Care nu mai departe de anul 2009 petrecea de mama focului alaturi de fratii Ciocan la un chiolhan public de Paste.
         Coincidente?
         Cornel Ciocan este cunoscut drept un apropiat al liderilor importanti din PSD. Asa se poate explica, de pilda, de ce firma sa, T Dancor Romconstruct, a primit o multime de lucrari de reabilitare termica a blocurilor din sectorul 5 al Capitalei, "pastorit" de Mariean Vanghelie. Potrivit informatiilor (partiale) postate pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, incepand cu luna iunie si pana la sfarsitul anului trecut, ministerul a decontat pentru T Dancor Romconstruct circa 3,5 milioane de lei, conform revistei Capital. Anul trecut averea lui Corneliu Vadim Tudor era luata la puricat de catre Agentia Nationala de Integritate dupa ce Tribunul trecuse sub tacere suma de 200.000 de lei primita de editura sa, Speranta SRL, de la T Dancor Romconstruct, printr-un contract de publicitate pe care se pecetluia, in ascuns, o colaborare intre Vadim si Mariean Vanghelie.
         Alta coincidenta cu cantec - T Dancor Romconstruct incepe sa "prinda" lucrari serioase in judetul Olt dupa ce fratele lui Cornel Ciocan, Dan Ciocan, ajunge consilier judetean pe listele PSD. Ce legatura o avea asta cu faptul ca T Dancor Romconstruct castiga in 2009 licitatia privind "Reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 604"? Pana la finalul lucrarilor, firma va incasa aproape 17 milioane de lei de la Consiliul Judetean Olt, bani din fonduri europene. Pe langa suma asta, cei aproape trei milioane de lei incasati anul trecut de la aceeasi institutie pentru plombe asfaltice si pentru lucrari de reparatii si intretinere de drumuri nici nu mai conteaza. Conteaza insa ca firma despre care primarul din Rotunda pune ramasag ca ar fi fost cea mai buna dintre societatile care au participat la licitatia de luna trecuta si care va incasa zeci de miliarde de lei vechi de la Sapard a pierdut un contract de peste sapte milioane de lei cu Sapardul romanesc, pentru ca nu a respectat conditiile contractuale in cadrul unui proiect aprobat. Cu cei sapte milioane de lei fratii Ciocan vroiau sa-si ridice mandrete de carmangerie in comuna Redea. Asta era in 2008.
         Sa ne intoarcem la petrecerea publica de Paste din 2009 de la Rotunda, de unde nu au lipsit vedete cu nume pe val, doar cat sa spunem ca masa si dansul au fost asigurate in comun de Primaria Rotunda si T Dancor Romconstruct SRL. Uite ca la doi ani de la tambalau partile isi dau din nou mana si semneaza un contract cu bani europeni. Coincidente?
         Legaturi
         Ce legatura au fratii Ciocan in afara celei strict biologice si de ce se spune ca SC T Dancor Romconstruct este controlata nu doar de Cornel Ciocan, care este unic administrator la firma, ci de ambii frati? Legatura lor se cheama interes comun la castig, iar imaginea lui Dan Ciocan este umbrita de incompatibilitate. Morala. De la acelasi uger serelist se indoapa cu bani si unul, si celalalt. Potrivit declaratiei de avere, consilierul judetean Dan Ciocan a strans, in anul fiscal anterior semnarii declaratiei, venituri totale in valoare de 106.548 de lei. O parte din suma, respectiv 20.372 lei, provine de la firma in discutie, unde Dan Ciocan, potrivit declaratiei de interese, are calitate de administrator. Asta asa, doar de dragul statului de plata, ca in documentele oficiale ale firmei, acolo unde s-ar intruni elementele incompatibilitatii, nu se regaseste. Banii primiti de Dan Ciocan de la firma provin si din surse publice, in cazul de fata de la Consiliul Judetean. Odata, cine avea carte, avea parte. Finalul materialului de fata reclama o zicala a zilelor noastre: ai spate, ai parte...

OLT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități
Proiectul Aeroportului Internațional Galați-Brăila a primit acordul...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice
Persoanele fizice au posibilitate să angajeze, printr-o platformă a ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Masca pentru păr lucios a Corinei Caragea – Se poate prepara acasă și este o minune pentru podoaba capilară

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Este disponibilă o nouă versiune a aplicației Via Transilvanica: „Încurajăm toți utilizatorii”

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARGES
 
Primarul Piteștiului anunță construirea a două blocuri pentru tinerii specialiști

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0