Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 06 Iulie 2013    Actualizat: 09 August 2013

Baronii PSD din Olt: Fratii Ciocan fac legea pumnului la Rotunda

 

         Consilierul judetean Dan Ciocan si fratele sau, afaceristul Cornel Ciocan, au batut cu salbaticie un barbat din comuna Rotunda. Victima celor doi sustine ca totul a plecat de la o suma de bani pe care i-a imprumutat-o in urma cu ani buni afaceristului Cornel Ciocan, care acum refuza sa o restituie.
         Cu fata tumefiata si plina de vanatai, Vergil Georoceanu, victima fratilor Ciocan, a povestit cum s-a petrecut totul.
         "Sambata dimineata ma intorceam de la magazinul din comuna, cu bicicleta. La nici 20 de metri de magazin, i-am vazut pe fratii Ciocan, fiecare in masina lui. Din mers, i-am facut semn cu mana lui Cornel Ciocan, sa-mi dea banii pe care mi-i datoreaza. Cu banii imprumutati de la mine si-a facut prima firma, a ajuns mare om de afaceri, iar acum nu mai vrea sa mi-i dea inapoi.
         In 1992 i-am dat 350.000 lei, bani pe care-i strangeam sa-mi cumpar un apartament in Bucuresti, unde lucram la vremea respectiva. Eram prieteni, am avut incredere in el si nu am facut acte pe banii respectivi. Mi-a promis ca mi-i va restitui cand va incepe sa-i mearga afacerea. L-am lasat o perioada, si cand am vazut ca a inceput sa-i mearga bine, i-am cerut banii. M-a tot dus cu vorba cativa ani, apoi mi-a zis ca nu-mi mai da nici un leu, ca oricum nu am ce sa-i fac. I-am facut plangere penala la Bucuresti, la procuratura, si de cate ori il vad prin comuna ii aduc aminte de datoria pe care o are fata de mine.
         Sambata, cand ma intorceam de la magazin, l-am vazut cu masina si i-am facut semn cu mana, sa-mi dea banii. Au oprit amandoi si Cornel Ciocan a inceput sa ma injure. M-am dus spre el si ne-am luat la cearta. In timp ce noi ne certam, fratele sau, Dan Ciocan, a venit prin spate si m-a lovit cu pumnul. Mi-a tras geaca peste cap si au inceput apoi sa ma loveasca amandoi. Nu am reusit sa ma apar, pentru ca amandoi sunt mari, au cate 150 de kilograme. M-au batut pana cand au iesit vecinii si au inceput sa strige la ei, sa ma lase in pace, ca ma omoara.
         M-am ridicat plin de sange si i-am zis sa-mi dea banii inapoi, sa nu profite de faptul ca am avut incredere in el si n-am facut hartie legala, dar m-a injurat si mi-a zis ca nu-mi da nimic, apoi au plecat amandoi", a povestit Vergil Georoceanu. Barbatul a afirmat ca va face plangere la politie impotriva celor doi, iar azi va merge la medicul legist pentru a-si scoate certificat medico-legal.
         Martorii se tem sa vorbeasca
         Desi tot scandalul s-a petrecut la lumina zilei, in plina strada, martorii se cam tem sa vorbeasca, pentru ca puterea fratilor Ciocan, regii neincoronati ai asfaltului, este mare.
         "Am auzit galagie si am iesit la poarta. L-am vazut pe el plin de sange, cazut pe gramada de nisip. Erau si fratii Ciocan, aveau masinile trase la poarta la mine, dar nu i-am vazut cand il bateau. Am auzit de la alti vecini ce s-a intamplat. Cand am iesit eu la poarta, fratii Ciocan s-au urcat in masini si au plecat", a spus unul dintre martori.
         "Toti vecinii au vazut cum s-a petrecut, dar le e frica sa vorbeasca. Toti se uitau de dupa garduri si au vazut cum il bateau, unul il tinea si celalalt dadea cu pumnii. Mi-e rusine ca oamenii astia doi sunt considerati fruntea satului si uite ce au ajuns sa faca. Am fost cadru didactic o viata, mi-e rusine de ce am vazut ieri. Am iesit la ei si am inceput sa strig sa-l lase. Era plin de sange cand s-a ridicat de jos. Toti vecinii stiu cum s-a intamplat, dar nu vorbeste nimeni, de frica", a povestit Natalia Baciu.
         "Am auzit galagie si am iesit, am strigat la ei sa plece, sa nu faca moarte de om. L-am vazut pe el plin de sange, trantit pe nisip, si am intervenit, ca-l omorau cu bataia. Cei doi frati s-au urcat in masini si au plecat. Mie nu mi-e frica de ei, eu spun ce am vazut. Erau destui oameni in magazin, dar nu a iesit nimeni, de teama. Sunt multi cei care au vazut totul exact cum s-a intamplat, dar le e frica sa vorbeasca", a povestit Gheorghe Baciu, un alt martor.
         Fratii Ciocan sunt cunoscuti in judet si nu numai drept regii asfaltului, abonati la lucrari derulate pe bani publici. Din anonimi, pentru ca odinioara unul din frati era militian, iar celalalt instalator la ICRAL Foisor, cei doi au ajuns adevarati baroni locali, care invart afaceri de milioane de euro. Dan Ciocan este in prezent consilier judetean, iar fratele sau detine TDancor, firma care castiga pe banda rulanta licitatiile pentru drumurile din judet.
         Datorita sumelor pompate cu generozitate de-a lungul anilor in diversele campanii electorale, fratii Ciocan au fost in permanenta in gratiile conducerii PSD, care le-a oferit "imunitate".

OLT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități
Proiectul Aeroportului Internațional Galați-Brăila a primit acordul...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice
Persoanele fizice au posibilitate să angajeze, printr-o platformă a ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!

» 05 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Masca pentru păr lucios a Corinei Caragea – Se poate prepara acasă și este o minune pentru podoaba capilară

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Este disponibilă o nouă versiune a aplicației Via Transilvanica: „Încurajăm toți utilizatorii”

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARGES
 
Primarul Piteștiului anunță construirea a două blocuri pentru tinerii specialiști

» 07 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0