Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 27 Martie 2023

        În cadrul unei anchete a Comisiei Europene s-au testat mostre de miere din 18 țări, iar concluzia la care s-a ajuns este de-a dreptul alarmantă. Aproape jumătate din mierea importată nu este 100% naturală, în plus, ea conține în cel mai bun caz sirop de zahăr cu un amestec de substanțe menit să-i scadă prețul, transmite șeful ANPC. 

 

        „Mierea falsă este mierea obținută prin amestecarea unui procent de miere naturală cu tot felul de substanțe care seamănă sau o pot multiplica, fără ca acest lucru să fie vizibil la momentul la care achiziționezi produsul. Nu este neapărat sirop de zahăr, lucrurile sunt mult mai complicate de atât” a transmis șeful ANPC, Horia Constantinescu, conform Digi24.

 

        Potrivit acestuia și la noi în țară s-a început o anchetă în care sunt implicate mai multe instituții: „Am ridicat mai multe sortimente de miere de la mai mulți producători și importatori ce pun pe piață (…) este o lucrare mai amplă. Am trimis mostrele spre verificare în afara țării (…) Vom continua investigația, din păcate amploarea este mult peste ceea ce ne putem noi imagina. Avem inclusiv informații că în China există o metodă de producere a acestei substanțe, care, până la o analiză, pare că este chiar miere

 

        Atâta timp cât cumpărătorul își dorește să evite consumul de zahăr sintetic și achiziționează miere, dând de cu totul altceva, nu mai vorbim doar de fraudă alimentară, ci și de lucruri cu alte conotații”.

 

        Președintele Federației Asociațiilor Apicole din România, Mircea Ciocan, a atras atenția că în urmă cu 10 ani, asociația a făcut un experiment cu mierea din România, iar testele de laborator au indicat că „niciunul dintre sortimentele existente la acel moment pe piață, în supermarket-uri, nu avea mai mult de 20% miere”.

 

        În acest context, au existat discuții cu Ministerul Agriculturii pentru a obliga etichetarea corectă a mierii, „lucru care nu se întâmplă nici astăzi, deși legea 383 a fost amendată și prevede în acest moment obligativitatea procesatorilor de a eticheta corect mierea, în funcție de toate sortimentele care intră într-un cupaj. Nu se întâmplă asta. Ministerul Agriculturii tergiversează de 2 ani această obligație a sa de a da normele de aplicare a legii. Susține că nu are prin lege acest atribut” a declarat Ciocan. 

 

 

Te-ar putea interesa: Coreea de Nord a testat o dronă subacvatică ce poate forma tsunami-uri radioactive!

 

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

 

Sursa foto: https://www.digi24.ro/stiri/economie/consumatori/spaniolii-se-plang-ca-mierea-importata-din-romania-ar-fi-de-fapt-chinezeasca-1750149


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0