Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
BASCHET
Adaugat: 28 Iunie 2013

Biografia lui Ghita Muresan

 

     Ghiţă MureÅŸan este unul dintre cei mai cunoscuÅ£i ÅŸi îndrăgiÅ£i jucători de baschet atât din România ÅŸi Statele Unite, cât ÅŸi din întreaga lume. A devenit celebru ca jucător de succes ÅŸi în liga profesionistă nordamericană NBA. Åži-a început cariera sportivă la secÅ£ia de baschet a Clubul Sportiv Universitatea Cluj, unde a avuto serie de recorduri. 
     Datorită aptitudinilor sale, a evoluat ÅŸi curând a atras atenÅ£ia selecÅ£ionerului  echipei naÅ£ionale ÅŸi mai apoi a echipelor din NBA. În 1993 a pătruns în liga profesionistă nord-americană (NBA), evoluând cinci sezoane pentru Washington Bullets (1993-1998) ÅŸi două pentru New Jersey Nets (1998-2000). În sezonul 1995-1996 a primit premiul NBA Most Improved Player Award, în acelaÅŸi sezon ÅŸi în următorul a avut cel mai bun procentaj al aruncării de 2 puncte. La înălÅ£imea de 2,31 m deÅ£ine titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA.
     Trebuie să începem în primul rând cu seriozitatea. Dacă nu eÅŸti serios, degeaba munceÅŸti. Dacă nu eÅŸti serios, degeaba eÅŸti talentat.  Apoi este mai bine să fii muncitor decât talentat. Dacă eÅŸti talentat ÅŸi nu eÅŸti muncitor, pierzi. Dacă nu eÅŸti nici talentat, nici muncitor, pierzi. Dacă nu eÅŸti foarte talentat, dar eÅŸti muncitor, câÅŸtigi. Dacă le ai pe amândouă,  atunci câÅŸtigi foarte mult. Sportivii de performanţă sau antrenorii la orice echipă trebuie să înceapă cu seriozitate.  Antrenorii nu se pot apuca de antrenoriat, iar calitatea nu-ÅŸi pune amprenta asupra copiilor.

     Cât de dor vă este să jucaÅ£i baschet la nivel profesionist?
     Deloc. Aia a fost demult. Ce poate fi mai frumos decât viitorul? Ce poate fi mai frumos decât copii ăştia pe care îi vezi cât de frumos progresează? Nu contează ce a fost mai demult.

     Nu vă deranjează statutul de vedetă publică, faptul că sunteÅ£i imediat recunoscut pe stradă?
     Nu sunt o vedetă. Mai degrabă, sunt un fost baschetbalist. Acest lucru este parte din viaţă pe care vrem, nu vrem o ai ÅŸi trebuie să o iai aÅŸa cum este. Atunci când respecÅ£i ÅŸi eÅŸti respectat, nu poate fi nicio problemă.
MulÅ£i oameni spun că aÅ£i ajuns în NBA datorită norocului. Pentru că munca din spatele unei cariere de sportiv nu se vede, de obicei…
Sunt de acord cu toată lumea. Norocul a fost important. În NBA joacă în jur 300 de sportivi. Am fost unul din aceÅŸti 300. Nimica nu e greu din ceea ce îÅ£i place. Mai greu este ceea ce nu îÅ£i place. Nu am muncit ca să ajung neapărat în NBA. Am muncit ca să fiu mândru de mine.

     Ghiţă MureÅŸan obÅ£ine premiul NBA Most Improved Player Award  (jucătorul cu cel mai bun progres), că  e cel mai bun marcator din acÅ£iune, peste Shaquille O’Neal ÅŸi Michael Jordan ÅŸi că a fost lider în NBA două sezoane consecutive, 1995-1997, la eficienÅ£a aruncărilor de două puncte.
     Ghiţă MureÅŸan a pătruns în anul 1993  în liga profesionistă nord-americană (NBA), evoluând cinci sezoane pentru Washington Bullets(1993-1998) È™i două pentru New Jersey Nets (1998-2000).
     Gheorghe MureÅŸan s-a născut de Ziua ÎndrăgostiÅ£ilor, în 1971 în Tritenii de Jos, judeÅ£ul Cluj,  este căsătorit cu soÅ£ia sa Liliana, are doi copii George ÅŸi Victor ÅŸi că locuiesc la Washington.
     Ghiţă MureÅŸan a jucat în filmul „My Giant” cu Billy Crystal în 1998 ÅŸi a avut o apariÅ£ie într-un videoclip de-al lui Eminem – „My name is”.

Sursa foto : https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/150981_291572507632033_1847657120_n.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
ECONOMIE
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0