Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
ATLETISM
Adaugat: 17 Iunie 2013
"Astăzi e ziua ta" : Anişoara Cuşmir Stanciu
 
     Nu se gandeÅŸte la sacrificiile făcute, amintindu-ÅŸi de kilogramele pe care le ridica, de miile de sărituri, de sutele de metri alergaÅ£i. Se gandeÅŸte că a fost norocoasă. Fostă atletă, multiplă campioană mondială ÅŸi olimpică, AniÅŸoara CuÅŸmir Stanciu implineÅŸte astăzi 45 de ani.
     "In 1983, cand pentru una dintre săriturile mele in lungime ruleta a fost intinsă la 7,43 m, m-am găndit că dorinÅ£a mea s-a implinit. Un nou record mondial. Traversam o perioadă foarte bună, avănd in spate alte două recorduri mondiale in sală ÅŸi trei in aer liber. Fiecare competiÅ£ie insemna să-mi depăşesc rezultatele anterioare. S-a spus la momentul respectiv că este o săritură pentru anul 2000. Eu făceam ceea ce ÅŸtiam mai bine, ceea ce-mi plăcea. Autodepăşirea era obiectivul principal. Am inceput practicarea atletismului la vărsta de 10 ani, in oraÅŸul meu natal, Brăila, cu profesorul Ioan Leu. După un juniorat mulÅ£umitor, dar nu strălucit, am fost preluată de un alt antrenor, dl. Ioan Moroiu. A fost cel care a văzut in mine calităţile necesare acestei probe.
     După un an de pregătire reuÅŸeam să dobor recordul naÅ£ional de junioare mari, pentru ca mai apoi să realizez un nou record naÅ£ional de senioare. Pentru că iubeam ceea ce făceam, am considerat că cifrele pe care le obÅ£in trebuie depăşite permanent. Sigur, era plăcut cănd lumea te felicita, se bucura pentru tine, dar nu cred că mă găndeam special la faptul că sunt prin rezultatele mele ÅŸi cea mai bună din lume. Acest lucru era statistica ÅŸi aceasta cu sau fără mine se schimba. Cănd privesc inapoi la acei ani, acest lucru făcăndu-l foarte rar, mă găndesc doar că a fost o perioadă extraordinară, că timpul acela in care am practicat sportul de inaltă performanţă m-a făcut să descopăr foarte multe, m-a format.
     Am făcut cu mare plăcere totul, am iubit această probă. Åži ea m-a răsplătit! Mi-a oferit momente care nu pot fi exprimate in cuvinte. Mi-a dăruit titlul de Campioană Olimpică, vicecampioană mondială - cel mai preÅ£ios rezultat al meu, m-a făcut să am in palmares ÅŸase recorduri mondiale. Åžtiu să mă bucur de fiecare lucru, ÅŸtiu să răd, ÅŸtiu să plang. Åži mai ÅŸtiu că am cel mai bun, cel mai frumos copil, fiica mea, Raluca-Sabrina, «performanÅ£a» mea de neegalat. Recordurile mele au căzut de mult, performanÅ£ele mele au rămas probabil scrise undeva, fiica mea este ÅŸi va fi cu mine.
Dacă ar fi să pot da timpul inapoi, aş face exact ceea ce am făcut. Aş grăbi poate puţin venirea pe lume a fetei mele. Nu am regrete, sunt un om ca toţi ceilalţi. Anii pe care ii implinesc nu mă sperie, pentru că nu-i simt. Nu-mi doresc decăt să fiu sănătoasă şi la fel de mult apărată de Dumnezeu ca pănă acum."
Nemulţumire
     "Ce m-a nemulÅ£umit pănă la durere a fost faptul că a trebuit să mă retrag fără să doresc acest lucru. O afecÅ£iune a coloanei vertebrale a pus capăt oricărui efort fizic. Incerc să compensez rămănănd tot in lumea sportului, ca antrenoare a Clubului Sportiv al Armatei Steaua"
 
Sursa foto : http://jurnalul.ro/thumbs/article/2007/06/29/astazi-e-ziua-ta-anisoara-cusmir-stanciu-18318659.jpg

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
ACTUALITATE
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0