Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
ATLETISM
Adaugat: 25 Iunie 2013
Mihaela, antrenoare şi mămică
 
     Nu i-au plăcut reflectoarele niciodată. Chiar ÅŸi atunci când era recordmenă ÅŸi campioană mondială, Mihaela Melinte ocolea publicitatea excesivă. După 2000, atunci când a trecut prin groaznicele momente ale suspendării live de la Sydney, aruncătoarea de ciocan s-a retras ÅŸi mai mult din ochii publicului, deÅŸi dovezile de susÅ£inere ÅŸi simpatie au asaltat-o.
     Din 2009, Mihaela s-a retras definitiv din viaÅ£a competiÅ£ională, devenind antrenoare la Sport Club Municipal (SCM) Bacău. În scurt timp a reuÅŸit să scoată campioni naÅ£ionali la aruncări. Ceea ce puÅ£ini ÅŸtiu – deoarece fosta mare campioană se fereÅŸte să devină subiect de mondenintăţi -, Mihaela Melinte a devenit mamă din octombrie 2011.
 
“Simplu ÅŸi frumos”
     Mihaela Melinte păstrează discreÅ£ia în privinÅ£a partenerului său de viaţă, cu care a conceput copilul. “Nu ne-am căsătorit încă, dar iată că am făcut un lucru mai important decât oficializarea relaÅ£iei pe o hârtie: am făcut un copil ÅŸi-l creÅŸtem împreună. Deocamdată, suntem ocupaÅ£i până peste cap. Actele – mai târziu”, ne-a spus Mihaela. Tatăl a fost ÅŸi cel care a hotărât numele fetiÅ£ei: Maria. “Mi se pare un nume simplu ÅŸi frumos”, a comentat mama la botez. MicuÅ£a face parte deja dintr-o familie mai largă, cea a aruncătorilor băcăuani, care au adoptat-o ca pe o mascotă.
Viitoare atletă?
     Concediul de maternitate al Mihaelei Melinte a fost extrem de scurt, de nici măcar o lună. Asta deoarece antrenoarea are în grupa sa mai mulÅ£i aruncători, de la copii la juniori mari, iar aceÅŸtia nu pot întrerupe pregătirea fără a-ÅŸi compromite ÅŸansele de a face performanţă. SoluÅ£ia pentru ca Mihaela să-ÅŸi îngrijească odrasla, dar să-ÅŸi antreneze ÅŸi sportivii este să-i aducă laolaltă. Åži dacă sportivii nu se pot pregăti acasă la ea, atunci Maria ajunge la Sala de Atletism în cărucior. Acolo primeÅŸte toate îngrijirile de care are nevoie, iar atleÅ£ii îi dau o mână de ajutor profesoarei lor. “Din fericire, plânge puÅ£in ÅŸi nu face mofturi. Draga lui mama! Cu un pic de legănat se liniÅŸteÅŸte. Am noroc”, crede Mihaela, topită după fetiÅ£a sa.
     Acest copil va creÅŸte într-un mediu sportiv ÅŸi este foarte posibil ca, imediat cum va face primii paÅŸi, să îi imite pe elevii mamei sale. Însă Mihaela Melinte nu o va orienta pe Maria neapărat spre atletism: “Va face sport, dar va alege singură ce ÅŸi cât. Sportul de performanţă este foarte dificil, implică multe sacrificii, pe care nu le poÅ£i impune altcuiva. Desigur, poÅ£i avea mari satisfacÅ£ii, dar ÅŸi mari suferinÅ£e, cum a fost cazul meu”. Nota bene, Sala de Atletism este locul în care Mihaela Melinte s-a retras din atletism. S-a întâmplat asta în 2009, cu prilejul Universitarelor. Mihaela nu mai era studentă de mult timp, în schimb a putut participa la aruncarea greutăţii în calitate de masterand al Facultăţii pentru ÅžtiinÅ£ele MiÅŸcării, Sportului ÅŸi Sănătăţii Bacău. Åži, fără a se pregăti pentru concurs, a cucerit o medalie de argint!
     Dacă Maria va deveni o campioană mai mare decât mama sa, ar fi o premieră în istoria sportului băcăuan. Căutând în cutiuÅ£a cu amintiri ÅŸi rezultate, vom observa că părinÅ£ii au fost întotdeauna sportivi mult mai buni decât copiii lor. O excepÅ£ie am găsit în fotbal: Cristi Ciocoiu, jucător la FCM Bacău ÅŸi Steaua, a fost mai valoros ÅŸi mai renumit decât tatăl său, fotbalist la ÅžtiinÅ£a Bacău, în divizia secundă.
Vin examenele!
     Pentru antrenoarea Mihaela Melinte, examenele deja au început. Deocamdată, a fost bine. Diana Bursuc, campioană naÅ£ională de junioare II, a câÅŸtigat proba de aruncare a greutăţii la Cupa BistriÅ£ei. În februarie va urma însă CN Juniori I, iar Mihaela speră că sportiva sa va cuceri cel puÅ£in o medalie de bronz. “Diana are un record personal de aproximativ 12,40 m. Nici nu mă gândesc ca anul acesta să nu reuÅŸească un rezultat de peste 13, cu care ar cuceri chiar ÅŸi argintul”, calculează Melinte. Andrei ApachiÅ£e, aruncător de ciocan, va avea un concurs abia în martie, atunci când sportivii vor putea ieÅŸi în teren outdoor. El este campion naÅ£ional de juniori mari, iar anul acesta ar trebui să facă un salt mare în performanţă, pentru a ataca o medalie la seniori.
 
Sursa foto : http://www.evz.ro/typo3temp/pics/3455bfdc9d267b7e33aa4c7ec13a7ed1_45e818999d.jpg

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Macron: Să fim lucizi, Europa poate muri!

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0