Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
ATLETISM
Adaugat: 25 Iunie 2013
Mihaela, antrenoare şi mămică
 
     Nu i-au plăcut reflectoarele niciodată. Chiar şi atunci când era recordmenă şi campioană mondială, Mihaela Melinte ocolea publicitatea excesivă. După 2000, atunci când a trecut prin groaznicele momente ale suspendării live de la Sydney, aruncătoarea de ciocan s-a retras şi mai mult din ochii publicului, deşi dovezile de susţinere şi simpatie au asaltat-o.
     Din 2009, Mihaela s-a retras definitiv din viaţa competiţională, devenind antrenoare la Sport Club Municipal (SCM) Bacău. În scurt timp a reuşit să scoată campioni naţionali la aruncări. Ceea ce puţini ştiu – deoarece fosta mare campioană se fereşte să devină subiect de mondenintăţi -, Mihaela Melinte a devenit mamă din octombrie 2011.
 
“Simplu şi frumos”
     Mihaela Melinte păstrează discreţia în privinţa partenerului său de viaţă, cu care a conceput copilul. “Nu ne-am căsătorit încă, dar iată că am făcut un lucru mai important decât oficializarea relaţiei pe o hârtie: am făcut un copil şi-l creştem împreună. Deocamdată, suntem ocupaţi până peste cap. Actele – mai târziu”, ne-a spus Mihaela. Tatăl a fost şi cel care a hotărât numele fetiţei: Maria. “Mi se pare un nume simplu şi frumos”, a comentat mama la botez. Micuţa face parte deja dintr-o familie mai largă, cea a aruncătorilor băcăuani, care au adoptat-o ca pe o mascotă.
Viitoare atletă?
     Concediul de maternitate al Mihaelei Melinte a fost extrem de scurt, de nici măcar o lună. Asta deoarece antrenoarea are în grupa sa mai mulţi aruncători, de la copii la juniori mari, iar aceştia nu pot întrerupe pregătirea fără a-şi compromite şansele de a face performanţă. Soluţia pentru ca Mihaela să-şi îngrijească odrasla, dar să-şi antreneze şi sportivii este să-i aducă laolaltă. Şi dacă sportivii nu se pot pregăti acasă la ea, atunci Maria ajunge la Sala de Atletism în cărucior. Acolo primeşte toate îngrijirile de care are nevoie, iar atleţii îi dau o mână de ajutor profesoarei lor. “Din fericire, plânge puţin şi nu face mofturi. Draga lui mama! Cu un pic de legănat se linişteşte. Am noroc”, crede Mihaela, topită după fetiţa sa.
     Acest copil va creşte într-un mediu sportiv şi este foarte posibil ca, imediat cum va face primii paşi, să îi imite pe elevii mamei sale. Însă Mihaela Melinte nu o va orienta pe Maria neapărat spre atletism: “Va face sport, dar va alege singură ce şi cât. Sportul de performanţă este foarte dificil, implică multe sacrificii, pe care nu le poţi impune altcuiva. Desigur, poţi avea mari satisfacţii, dar şi mari suferinţe, cum a fost cazul meu”. Nota bene, Sala de Atletism este locul în care Mihaela Melinte s-a retras din atletism. S-a întâmplat asta în 2009, cu prilejul Universitarelor. Mihaela nu mai era studentă de mult timp, în schimb a putut participa la aruncarea greutăţii în calitate de masterand al Facultăţii pentru Ştiinţele Mişcării, Sportului şi Sănătăţii Bacău. Şi, fără a se pregăti pentru concurs, a cucerit o medalie de argint!
     Dacă Maria va deveni o campioană mai mare decât mama sa, ar fi o premieră în istoria sportului băcăuan. Căutând în cutiuţa cu amintiri şi rezultate, vom observa că părinţii au fost întotdeauna sportivi mult mai buni decât copiii lor. O excepţie am găsit în fotbal: Cristi Ciocoiu, jucător la FCM Bacău şi Steaua, a fost mai valoros şi mai renumit decât tatăl său, fotbalist la Ştiinţa Bacău, în divizia secundă.
Vin examenele!
     Pentru antrenoarea Mihaela Melinte, examenele deja au început. Deocamdată, a fost bine. Diana Bursuc, campioană naţională de junioare II, a câştigat proba de aruncare a greutăţii la Cupa Bistriţei. În februarie va urma însă CN Juniori I, iar Mihaela speră că sportiva sa va cuceri cel puţin o medalie de bronz. “Diana are un record personal de aproximativ 12,40 m. Nici nu mă gândesc ca anul acesta să nu reuşească un rezultat de peste 13, cu care ar cuceri chiar şi argintul”, calculează Melinte. Andrei Apachiţe, aruncător de ciocan, va avea un concurs abia în martie, atunci când sportivii vor putea ieşi în teren outdoor. El este campion naţional de juniori mari, iar anul acesta ar trebui să facă un salt mare în performanţă, pentru a ataca o medalie la seniori.
 
Sursa foto : http://www.evz.ro/typo3temp/pics/3455bfdc9d267b7e33aa4c7ec13a7ed1_45e818999d.jpg

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0