Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
Adaugat: 10 Noiembrie 2013
 
StangaStanga
DreaptaDreapta

„Omul şi natura” – simpozion internaţional la Valea Doftanei

 

       La Valea Doftanei a avut loc, în luna septembrie, cea de a 24-a ediţie a Simpozionului internaţional interdisciplinar „Natura şi omul”. Organizat de Consiliul Judeţean Prahova, Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii, Academia Română, Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer”, Consiliul Local şi Primăria Valea Doftanei, simpozionul a avut ca temă principală „Alimentaţia la români” şi s-a bucurat de prezenţa unor specialişti de marcă din Franţa, Spania, Serbia, Cehia şi Bulgaria.
      În prima zi a evenimentului, invitaţii au participat şi la vernisajul expoziţiei de artă plastică „Culorile naturii”, realizată în cadrul proiectului „Fundamentarea managementului conservativ şi participativ al siturilor Natura 2000 Pădurea Glodeasa şi Lacul Bâlbâitoarea din judeţul Prahova”. Este vorba despre un proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS-Mediu. Au fost expuse lucrări aparţinând elevilor de la Liceul de Arte Plastice din Ploieşti, iar mulţi invitaţi s-au arătat interesaţi de cumpărarea unor tablouri.
      În ziua a doua a simpozionului, invitatul de marcă al acestui eveniment a fost academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române. Participanţii la simpozion au fost prezenţi şi la Festivalul Caşcavelei, desfăşurat în aceeaşi perioadă la Valea Doftanei, apreciind calitatea produselor tradiţionale româneşti, precum şi păstrarea reţetelor originale ale acestora.
      Primarul comunei Valea Doftanei, Ion Manea, ne-a declarat că nu a fost deloc o coincidenţă organizarea simultană a celor două acţiuni: „Am găsit înţelegere la organizatorii acestui simpozion pentru a-l găzdui exact în aceeaşi perioadă în care a avut loc ediţia a 12-a a Festivalului Caşcavelei. Astfel, oaspeţii noştrii au avut ocazia să vadă un astfel de festival, cu promovarea unor produse tradiţionale, la care au participat nu numai producători din Valea Doftanei, dar şi din alte zone de tradiţie din ţara noastră.
      De asemenea, invitaţii au putut vizita câteva gospodării tradiţionale din Valea Doftanei, unde au putut vedea exact cum ne pregătim noi produsele cu care ne hrănim zi de zi, dar şi cum se realizează caşcaveaua sau alte produse tradiţionale locale. Au fost încântaţi de felul în care păstrăm aceste tradiţii, precum şi reţetele originale ale acestor produse, ceea ce demonstrează că încă mai există zone în România unde se mănâncă sănătos, tradiţional, mult mai aproape de conceptul occidental de mâncare bio. Am apreciat faptul că unii dintre invitaţi ştiau despre aceste tradiţii locale şi m-am bucurat când am văzut plăcerea cu care ceilalţi le-au descoperit”. 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Primăria Sibiu a cumpărat 695 de laptopuri și 706 web cam-uri pentr...
 
După mai mulți ani de așteptare, în Piața Gugulanilor s-a deschis...
 
La ultima ședință ordinară a Consiliului Local Târgu Mureș au fo...
 
Guvernul interimar al României va fi dat în judecată de grupul prim...
 
Târgul de toamnă de la Pui a devenit deja o tradiție, de mulți ani...
 
Vicepreședintele CJ Constanța a declarat că a fost semnat contractu...
 
Primăria Suceava și Asociația „XS Motor Sport” vor încheia un ...
 
La podul care face legătura între comunele Odobești și Corbii Mari...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Violeta vorbește despre relația cu tatăl ei, Ștefan Bănică Jr.: „Tata nu vorbește prea mult”

» 26 Octombrie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Medic, scrisoare către decidenți și Arafat: Agresivitate, amenințări și șantaj sunt cuvintele de ordine/ Arafat, polițist de oprimare și abuzuri

» 26 Octombrie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Lucruri mărunte care îți vor da o stare de bine

» 26 Octombrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Amfiteatrul roman de la Drobeta Turnu Severin
MEHEDINTI
» 26 Octombrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRAILA
 
Primăria Brăila, ajutor în lemne pentru Asociația `Anton Pann` și Grădina Zoologică

» 26 Octombrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BACAU
 
A fost inaugurată sala de sport din Blagesti, o investiție prin CNI

» 25 Octombrie 2021 | Comentarii 0