Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
Adaugat: 01 Aprilie 2020
 
StangaStanga
DreaptaDreapta

        Acțiunea de dezinfectare a avut loc în cursul serii trecute (marți, 31 martie) și a fost făcută chiar de primarul comunei, Alin Moldoveanu, însoțit de consilierul local Ionuț Goran și șeful Biroului pentru Situații de Urgență, Ana Maria Goran. Aceștia au purtat costume de protecție (măști, mănuși, ochelari) și au folosit substanțe dezinfectante avizate de Ministerul Sănătății. 

        Primarul a folosit un pulverizator cu substanțe biocide, pe care și l-a pus în spinare și cu care a dezinfectat toate cele 21 de scări de bloc din comună: 10 în centru, 6 la școală și 5 la gară. Același lucru l-a făcut și în stațiile de autobuz din fața stadionului și din satele Pietrișu și Bobolia. Pulverizatorul folosit este cu acționare manuală, pentru a nu face zgomot și a nu-i deranja pe locatari. 

        „Era obligația noastră, stabilită prin Ordonanța Militară nr. 4/2020, să realizăm dezinfectarea scărilor de bloc. Am achiziționat substanțele necesare, am discutat cu viceprimarul și consilierii locali și am decis să realizăm noi acțiunea propriu-zisă de dezinfectare, pentru a face economie la bugetul local. Prin gestul nostru voluntar, păstrăm banii în bugetul local pentru realizarea investițiilor programate. Acțiunea se va realiza săptămânal, prin rotație, de către primar, viceprimar și consilierii locali, atâta timp cât va fi nevoie” 

        Primarul Alin Moldoveanu a decis realizarea dezinfectării seara târziu, pentru a da timp soluției să-și facă efectul. Acesta dă asigurări locuitorilor comunei că substanțele nu dăunează omului, fiind avizate de Ministerul Sănătății. 

        Locuitorii comunei au apreciat gestul primarului Alin Moldoveanu de a se ocupa personal de dezinfecție, fiind obișnuiți cu modul de lucru al acestuia și cu faptul că se mobilizează rapid în situații de urgență. S-a întâmplat și în cazul inundațiilor, când a făcut nopți albe pentru a coordona acțiunile de degajare a drumurilor de aluviuni, s-a întâmplat și în cazul ninsorilor abundente, când a pus mâna pe lopată și a ajutat la deszăpezire. 

        În contextul confirmării primului caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în comună (un medic din București care acorda consultații la Spitalul privat SanConfind), primarul Alin Moldoveanu face apel la cetățenii din localitate să respecte toate măsurile de protecție, să nu iasă din casă decât dacă este absolut necesar și să apeleze la Primărie dacă au nevoie de ajutor. 

 

Citește și: Primarul, viceprimarul și consilierii locali din Poiana Câmpina și-au donat indemnizațiile, pentru a cumpăra echipamente de protecție și dezinfectanți

 

Sursa video: ://www.youtube.com/watch?v=tdu8UhpKjsE&feature=emb_logo 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
„Am vrut să păstrăm tradiția și să le oferim copiilor cadouri ...
 
La ultima ședință de Consiliu Local s-au alocat bani pentru lucrăr...
 
Primarul Municipiului Ploiești a verificat stadiul lucrărilor de la ...
 
După operațiunea amplă de dezinfecție de vineri seară din Poiana ...
 
La Poiana Câmpina, joi, 14 mai, a avut loc încă o rundă de dezinfe...
 
Odată cu încetarea stării de urgență și adoptarea stării de ale...
 
După introducerea canalizării, străzile din zona Gării se asfaltea...
 
Începând de astăzi, 20 mai, arădenii își pot cumpăra măști de...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Botezatu, declarații uimitoare despre relația Biancăi cu Bodi: „O poveste cu năbădăi... Ei au consumat deja...”

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Liga 1 revine pe 12 iunie. Care va fi primul meci

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Sfaturi pentru a evita deteriorarea hainelor

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Îngerul Căzut sau Monumentul Tineretului, un simbol al Canalului Dunăre-Marea Neagră
CONSTANTA
» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Primăria Ciugud, parteneriat cu o firmă din Alba pentru realizarea și testarea unei stații de dezinfectare pentru accesul în spații publice

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Buziaș a anunțat construirea unei baze sportive moderne

» 03 Iunie 2020 | Comentarii 0