Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL OLT
Adaugat: 03 Iulie 2019

       Într-un comunicat de presă transmis marți, deputatul PNL de Olt, Gigel Știrbu, cere demisia ministrului Culturii, Daniel Breaz, „până nu dispare cultura de tot”. Liberalul a amintit de întâlnirea care a avut loc marți între premierul Dăncilă, ministrul Teodorovici, ministrul Breaz și mai mulți reprezentanți ai instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Culturii, pentru a găsi o rezolvare la situația care s-a creat în urma disponibilizărilor și tăierilor bugetare din instituțiile de cultură.

 

       „Un nou eșec! O nouă zi, un nou eșec în încercarea Guvernului de a rezolva criza din domeniul cultural. Astăzi, a avut loc, la Guvern, o întâlnire a premierului Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Culturii, dl. Breaz și o delegație a directorilor instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Culturii, din care a făcut parte și Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. Scopul întâlnirii era acela de a soluționa urgent dezastrul pe care acești guvernanți incompetenți l-au provocat și anume, tăierile bugetare și numereoasele disponibilizări care au avut loc în instituțiile aflate în subordinea Ministerului Culturii și care au dus la anularea de spectacole” a declarat Gigel Știrbu, președintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă.

 

       Deputatul de Olt spune că actorul Ion Caramitru, managerul Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București a cerut demisia ministrului Breaz și a menționat faptul că a fost amenințat cu Corpul de control al ministrului Culturii. „În cadrul acestei întâlniri, actorul Ion Caramitru a cerut demisia breazului ministru Breaz ridicând problema de supraviețuire a instituțiilor de cultură din România și faptul că a fost amenințat cu Corpul de control al ministrului. Sunt perfect de acord cu solicitarea domnului Caramitru, având în vedere că astăzi cultura este pe cale de dispariție din cauza acestor guvernanți care nu doresc binele țării. Oare câți cetățeni plătitori de taxe și impozite în această țară trebuie să se mai milogească de acest domn Breaz ca să plece din funcția de ministru al Culturii? Grav este că PSD dorește cu orice preț îngroparea tuturor valorilor materiale și spirituale ale românilor. Cultura este suma tuturor formelor de artă, de iubire şi de gândire, care de-a lungul timpului l-a ajutat pe om să nu mai fie o ființă supusă, captivă, care să aservească sau să fie dependentă de o unică forță dominantă. Un popor fără cultură este unul ușor manipulabil, exact ceea ce își dorește PSD-ul de la români să facă în România: să tacă, să muncească, să plătească și  nu care cumva să vorbească” a transmis Gigel Știrbu. 

 

       Deputatul PNL de Olt cere, la rândul său, demisia ministrului Daniel Breaz, care a atentat la cultura unui popor din funcția pe care o deține. „Domnule Breaz, dați-vă demisia! Este josnic să atentezi la cultura unui popor din calitatea de ministru al Culturii. PSD-ule, măcar tu, breaz partid postcomunist, care ai  `plantat` la minister acest terminator al culturii, poate reușești cumva `dezrădăcinarea` lui din funcție până nu dispare cultura de tot” conchide liberalul. 

 

 

Sursa foto:  ://www.obiectiv.info/basescu-a-semnat-numirea-lui-gigel-stirbu-la-ministerul-culturii-depunerea-juramantului-la-16-00_27012.html

 

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”
Primarul municipiului Bistrița a semnat un nou contract pentru proiec...
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj
Primarul comunei Florești anunță că amplasamentul pentru construir...
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu
Clasa principală a unei grădinițe din Municipiul Câmpina a fost re...
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului
A început asfaltarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag.
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești
Militar de carieră și cu o vastă experiență ca genist, Dumitru Co...
 
Primăria Satu Mare anunță începerea acțiunilor de dezinsecție
La Satu Mare, săptămâna viitoare vor începe acțiunile de dezinsec...
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase
Primăria Craiova derulează o campanie de primăvară de ridicare a d...
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară
Călin Petru Marian candidează din partea PNL la șefia Consiliului J...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Macron: Să fim lucizi, Europa poate muri!

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0