Tort cu ananas
Ingrediente
Pentru blat: • 125 g făină • 50 g zahăr • 1 gălbenuÈ™ • 75 g unt • 1 praf de copt • 1 praf de sare
Pentru cremă: • 1/2 kg smântână • 1 cutie compot de ananas • 300 g zahăr • coajă rasă de portocală È™i lămâie • 2 pliculeÈ›e zahăr vanilat • 12 foi de gelatină
Mod de preparare
Se cerne făina cu praful de copt, se adaugă zahărul, gălbenuÈ™ul È™i untul È™i se amestecă până se obÈ›ine un aluat moale. Se pune la copt.
Smântâna cu 1/8 din sucul de ananas se amestecă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de portocală È™i lămâie. Gelatina se È›ine 5 minute în apă rece, se dizolvă în suc de lămâie fierbinte, apoi se amestecă cu crema.
Peste blat se pune crema, se garniseÈ™te pe deasupra È™i pe margini (după preferință) cu felii de ananas È™i se dă la rece pentru a se închega.
Sursa foto: http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/2013/04/shutterstock_89527963-300x200.jpg