Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
DESERT
Adaugat: 23 Martie 2017    Actualizat: 23 Martie 2017

Tartă cu lămâie

Ingrediente:
Pentru aluat:

• 200 g făină
• 75 g unt (scos din frigider cu câteva ore înainte)
• 1 gălbenuș de ou
• 50 ml apă
• 50 g zahăr
• 1 vârf de cuțit de sare
• 2 picături de esență de lămâie (opțional)

Pentru crema de lămâie:
• 2 lămâi
• 2 ouă
• 2 gălbenușuri
• 200 ml smântână lichidă
• 200 g zahăr pudră

Pentru decor:
• 1-2 lămâi
• 1 plic gelatin

Mod de preparare:

Aluat:
Amestecați toate ingredientele, cu excepția făinii, până se omogenizează foarte bine. Puneți și făina și frământați pană obțineți un aluat fărâmițat. Dați-i o formă cât mai compactă, acoperiți-l cu folie și lăsați-l să stea la rece pentru o oră.

Crema de lămâie:
Frecați ouăle cu zahărul pudră, adăugați zeama de la lămâi și apoi smântâna puțin câte puțin. Dacă doriți sa fie mai acră  mai puteți adăuga zeamă de lămâie.

Scoateți aluatul din frigider, întindeți-l pe blatul de bucătărie, ajutându-vă de puțină făină, și puneți-l apoi într-o tavă de tartă, tapetată cu hârtie de copt. Presați-l bine și pe marginile tăvii și înțepați cu o furculiță. Puneți peste el o folie de aluminiu și băgați-l la cuptor, la 200 ºC, pentru 20 de minute. După acest timp scoateți folia și mai lăsați 10 minute până devine auriu.

După ce scoateți blatul din cuptor și este încă fierbinte, adăugați crema și mai lăsați la cuptor  (la 180 ºC) pentru 40-45 minute. O puteți acoperi spre finalul timpului cu o folie de aluminiu pentru a evita rumenirea excesivă.

După ce tarta s-a răcit, decorați cu jumătăți de felii de lămâie și turnați gelatină (preparată conform instrucțiunilor de pe plic). Serviți rece de la frigider.

Sursa foto: http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/2013/04/tarte-citron-300x200.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0