Edamamele, adică boabele tinere de soia, au început să fie din ce în ce mai apreciate È™i folosite în bucătăria românească, deoarece ele au o mulÈ›ime de nutrienÈ›i È™i sunt foarte gustoase. Iată trei lucruri pe care să le reÈ›ii despre ele:
1. Se cultivă încă din Antichitate
DeÈ™i edamamele au devenit cunoscute la noi în È›ară abia în urmă cu câÈ›iva ani, ele se cultivă È™i se consumă încă de acum 2.000 de ani, prima dată fiind crescute È™i utilizate în China.
2. Au beneficii pentru organism
Edamamele nu ar trebui să lipsească din meniul celor care vor să mănânce sănătos. Ele sunt bogate în proteină, fibră, minerale È™i oferă toÈ›i aminoacizii esenÈ›iali organismului.
3. Ajută în dietele pentru slăbit
Din cauza conținutului de fibre și proteine, edamamele sunt esențiale pentru cei care vor să slăbească sănătos. Mai mult, ele nu au multe calorii, dar oferă nutrienți fără de care organismul nu poate funcționa, deci vei pierde kilograme și te vei menține sănătos.
Te-ar putea interesa: Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee!
Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto: https://woonheng.com/edamame-and-mushrooms-stir-fry/