Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare.
Se framanta si se lasa sa se odihneasca.
Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri cava mai subtiri decat macaroanele. Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cat mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta.
Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si cand clocoteste, se introduce mucenicii. Se fierb pana se inmoaie.
Se iau de pe foc si se adauga nuca pisata, pana cand zeama se ingroasa.
Se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si scortisoara.
Uscarea mucenicilor inainte de fierbere este absolut necesara, pentru a se evita absortia unei cantitati prea mari de apa in timpul fierberii si deformarea lor.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord