Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 03 Ianuarie 2017    Actualizat: 03 Ianuarie 2017

     Deficienţa în organism a probioticelor reprezintă principala cauza a problemelor digestive, dar şi a altor probleme de sănătate precum scăderea imunităţii şi apariţia recurentă a bolilor specifice sezonului rece, avertizează dr. imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma.

     Potrivit expertului, consumul de probiotice este esenţial în această perioadă când temperaturi alternează şi răcim foarte uşor. Iată ce alimente trebuie să consumăm:

1. Ciocolata neagră
Unul din puţinele deserturi benefice organismului, ciocolata neagră, este bogată în antioxidanţi şi are un efect de energizare. În plus, ciocolata neagră se mai remarcă şi prin probioticele pe care le furnizează organismului. Câtă vreme are o concentraţie cât mai mare de cacao şi un conţinut cât mai mic de zahăr sau îndulcitori sintetici, ciocolata neagră este un aliat de nădejde al sănătăţii.

2. Ceaiul Kombucha
Considerat un adevărat elixir al sănătăţii, acest ceai se obţine folosind culturi vii de Kombucha în ceai verde sau ceai negru şi este folosită de secole întregi pentru creşterea nivelului de energie, îmbunătăţirea stării de spirit şi pierderea kilogramelor în plus, explică specialistul. De asemenea, bacteriile din culturile de Kombucha sunt probiotice şi funcţionează în acelaşi fel ca şi culturile bacteriilor active din iaurt.

3. Laptele de soia
O singură cană de lapte de soia oferă o mulţime de nutrienţi esenţiali întăririi organismului înainte de sezonul rece: conţine 25-31% calciu, 11-31% vitamina D, 89-125 de calorii, 5 grame de grăsimi (0,4 grame grăsimi săturate), 6-10 grame de proteine şi este bogat în acizi graşi esenţiali omega 3, antioxidanţi şi vitamina E, care ajută la combaterea infecţiilor, susţine specialistul.

4. Iaurt
Este de preferat să-l prepari acasă, după cum ne recomandă specialistul şi să eviţi iaurturile cu fructe din comerţ. Iaurtul simplu abundă în probiotice care reglează digestia şi cresc imunitatea organismului. „Cele mai bune rezultate se obţin din consumul de iaurt natural, preparat în casă, şi nu din cel găsit în comerţ. Este de evitat mai ales iaurtul cu fructe din magazine pentru că acestea conţin sirop de porumb bogat în fructoză, îndulcitori artificiali, conservanţi şi arome sintetice, care vă aduc mai multe deservicii sănătăţii, decât o porţie importantă de bacterii benefice”, explică specialistul Ropharma, dr.imunolog Tania Bejan.

5. Varza murată
Este o sursă de probiotice, fiind pregătită prin fermentaţie, cu ingrediente naturale. În afară de acest beneficiu adus sănătăţii, culturile vii din varza murată pot fi utile şi în ameliorarea alergiilor şi în plus, este o sursă excelentă de vitaminele B, A, E şi C.

6. Chefirul
„Deseori considerat doar un alt fel de iaurt, chefirul este de fapt o ciupercă ce se dezvoltă în lapte producând fermenţi, enzime, vitamine, minerale şi alte substanţe bioactive. Acest aliment are şi efecte benefice asupra tractului digestiv, fiind în acelaşi timp şi un bun antioxidant. Mai mult, acesta grăbeşte refacerea florei intestinale şi prevenirea problemelor digestive care pot apărea în urma tratamentului cu antibiotice”, explică specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan.

     Deşi dieta zilnică poate fi o sursă importantă de probiotice, în unele cazuri este recomandat şi este mai eficient tratamentul cu probiotice pentru a reface flora intestinală normală şi imunizarea organismului.
    Cel mai frecvent, tratamentul cu antibiotice deşi distruge infecţiile, în acelaşi timp „omoară” şi culturile de bacterii benefice organimului. După o astfel de cură, echilibrul microbian trebuie restabilit cât mai repede pentru a nu genera alte probleme

 

sursa foto: http://static.eva.ro/img


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună
Unele prietenii pot fi toxice, la fel ca și unele relații.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0